Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: Morrow » 19 lut 2016, 15:23

I dla mnie to, że piłkarze wyglądają jak wyglądają to też kamyczek do ogródka obecnego sztabu. No sorry, ilu piłkarzy pod wodzą Holendra zanotowało progres? Young, Lingard i Smalling. Gorzej, że więcej graczy zanotowało zjazd albo Holender nie ma na nich żadnego pomysłu.

Myślę, że tacy Mata, Herrera, Schneiderlin czy ten nieszczęsny Depay w innym środowisku, przy trenerze, który ma na nich pomysł obudziliby się jak Hernandez w Leverkusen. Popatrzmy zresztą na nabytki. Di Maria przychodząc do United z Realu był w megagazie, telepał całą ligą. Odchodził jako rezerwowy. W PSG jest znowu jednym z najlepszych na swojej pozycji. Dokładnie jak Chicha w Bundeslidze gdzie zbiera co chwilę gracza miesiąca. Martial, Schneiderlin, Depay i Darmian też wyglądali najlepiej świeżo po transferze. Im dalej w las, im więcej pracy z Van Gaalem i jego filozofią tym gorzej. Holender naściągał sobie fajnych graczy i kompletnie nie ma pomysłu jak ich sensownie wykorzystać. A kilku graczy przy nim zalicza straszny zjazd. To różni go od Fergiego, który był mistrzem w wyciąganiu 150% z gości teoretycznie słabszych, którzy w MU wydawali się brakującymi klockami w układance.

Jeszcze jestem w stanie kupić tłumaczenie, że Depay ma gorącą głowę a Darmian to Włoch a oni nie lubią grać w Anglii. Tyle, że poza De Geą, początków Martiala i Smallingiem z pierwszej połowy sezonu mało o kim można powiedzieć dobre słowo. MU gra z ekipą z Danii i jest od niej gorsze. Od ekipy, którą niedawno ograła Legia. Goście, którzy przed chwilą telepali Premier League czy Eredivisie albo błyszczeli na swojej pozycji w Serie A wyglądają co drugi mecz jak parodyści z Championship. Zwyczajnie nie wierzę, że Ci wszyscy gracze są tak słabi.

Już to pisałem, ta kadra nie jest taka zła jakby niektórzy chcieli ją widzieć. Są na niej rysy ale jestem przekonany, że z tych ludzi można przy innym trenerze zbudować znacznie mocniejszy zespół.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Wróć do „Anglia”