Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Maccaron
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Maccaron » 05 mar 2016, 18:48

Enjo pisze:
Maccaron pisze:Mete, dobrze kojarzę, że pisałes w styczniu, że ten transfer Faraona to kpina, bo Roma go nie wykupi jak Wy Destro?
Cześć,

Dobrze sobie przypominam, że w letnie mercato intensywnie uczestniczyłeś w dyskusji na temat transferów Dzeko-Bacca ? :)

Pytanie bez podtekstów, tylko że wydaje mi się, że to byłeś Ty,a później zniknąłeś na jakiś czas.
Tak. ;)

Jak wspominałem, ja tego Dżeko przeżyję, Sadiq wygląda imponująco za każdym razem jak pojawia się na murawie, Sanabria pomimo kontuzji wyrasta na czołowy młody talent La Ligi w tym sezonie, do tego Salah grający na swoim poziomie i wyjątkowo dobry na ten moment SES, no i całe grono tych Latynosów + Włosi z Primavery, do tego jeszcze Gerson z ofensywnych graczy dojdzie. Bez względu na formę Dżeko, Roma walczyłaby o scudetto z dobrym trenerem, tyle, że ciężko było zwolnić Garcię po wicemistrzostwie rok temu, no ale każdy widział wtedy dlaczego Roma to wicemistrzostwo zdobyła. No i bez względu na formę Dżeko wygląda na to, że Roma nie będzie musiała się martwić o atak.

Ja jestem fanem latynoskiej piłki i Serie A, więc mam nadzieję, że Bacca zostanie, ale zapowiada się na taki burdel w okienku transferowym, że jakoś nie byłbym tego pewien zwłaszcza jak Milan nie wywalczy LM...

A Mete spytałem, bo ja bym Gallianiego jakoś nie krytykował, pewnie SES nie poszedłby grać do jakiejś Bologni, a po połowie sezonu w Monaco ciężko było przypuszczać, że tak szybko się ogarnie. Summa summarum Milan dostanie za niego 15 mln, co w obliczu tego jak zaczął w Romie (zobaczymy czy to utrzyma) wygląda tak sobie, ale w perspektywie ostatnich jego sezonów nie wygląda źle. Czasem po prostu bywa, że w jednym miejscu jakiś gracz nie wypala, myślę, że w tym przypadku, w przeciwieństwie do De Sciglio, sam zawodnik do tego się walnie przyczynił. Przecież nie ma przypadku, że wrócił do Włoch, nabrał motywacji i wygląda jak dawny SES, po dłuższym okresie mizernej gry i dziwnych pojawiających się wobec jego osoby plotek. A jego potencjał każdy fan Serie A zna doskonale.

Wróć do „Włochy”