Tak.Enjo pisze:Cześć,Maccaron pisze:Mete, dobrze kojarzę, że pisałes w styczniu, że ten transfer Faraona to kpina, bo Roma go nie wykupi jak Wy Destro?
Dobrze sobie przypominam, że w letnie mercato intensywnie uczestniczyłeś w dyskusji na temat transferów Dzeko-Bacca ?
Pytanie bez podtekstów, tylko że wydaje mi się, że to byłeś Ty,a później zniknąłeś na jakiś czas.
Jak wspominałem, ja tego Dżeko przeżyję, Sadiq wygląda imponująco za każdym razem jak pojawia się na murawie, Sanabria pomimo kontuzji wyrasta na czołowy młody talent La Ligi w tym sezonie, do tego Salah grający na swoim poziomie i wyjątkowo dobry na ten moment SES, no i całe grono tych Latynosów + Włosi z Primavery, do tego jeszcze Gerson z ofensywnych graczy dojdzie. Bez względu na formę Dżeko, Roma walczyłaby o scudetto z dobrym trenerem, tyle, że ciężko było zwolnić Garcię po wicemistrzostwie rok temu, no ale każdy widział wtedy dlaczego Roma to wicemistrzostwo zdobyła. No i bez względu na formę Dżeko wygląda na to, że Roma nie będzie musiała się martwić o atak.
Ja jestem fanem latynoskiej piłki i Serie A, więc mam nadzieję, że Bacca zostanie, ale zapowiada się na taki burdel w okienku transferowym, że jakoś nie byłbym tego pewien zwłaszcza jak Milan nie wywalczy LM...
A Mete spytałem, bo ja bym Gallianiego jakoś nie krytykował, pewnie SES nie poszedłby grać do jakiejś Bologni, a po połowie sezonu w Monaco ciężko było przypuszczać, że tak szybko się ogarnie. Summa summarum Milan dostanie za niego 15 mln, co w obliczu tego jak zaczął w Romie (zobaczymy czy to utrzyma) wygląda tak sobie, ale w perspektywie ostatnich jego sezonów nie wygląda źle. Czasem po prostu bywa, że w jednym miejscu jakiś gracz nie wypala, myślę, że w tym przypadku, w przeciwieństwie do De Sciglio, sam zawodnik do tego się walnie przyczynił. Przecież nie ma przypadku, że wrócił do Włoch, nabrał motywacji i wygląda jak dawny SES, po dłuższym okresie mizernej gry i dziwnych pojawiających się wobec jego osoby plotek. A jego potencjał każdy fan Serie A zna doskonale.