Re: LM: Arsenal - Barca

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Re: LM: Arsenal - Barca

Post autor: fieldy » 17 mar 2016, 16:28

FRYDERYK SZOPEN pisze:setki setki setki setki setki setki a barca co? setek nie miala?
kiedy ja jestem fanem Arsenalu, co mnie setki Barcy obchodzą? Czy napisałem, że Arsenal był lepszy? Napisałem, ze Barca była do ugryzienia, bo była. Pamiętam pierwszy dwumecz, gdzie Barca zamykała Arsenal w polu karnym na 15-20 minut i bombardowała bramkę Almunii. Wczoraj Arsenal walczył i miał te setki, no co ja poradzę 20 strzałów, jeśli dobrze pamiętam i 1 gol. Te sytuacje które wymieniłem - 4 z tych 20 strzałów to były setki, okazje które tacy piłkarze muszą wykorzystać. (już pomijam sytuację z "karnym" - bo mi się kłócić nie chce, nie ma to znaczenia, czy poprzeczkę Welbecka). Welbeck miał już Mascherano na dupie przed sobą. Alexis miał czysta główkę z kilku metrów, Elneny niepotrzebnie przyjmował, zamiast huknąć z kilku metrów obok bramkarza. Ja nie twierdzę, że Arsenal był lepszy, bo nie był. NIe ma takich napastników, ale okazje stworzył, jedynie ich nie potrafił wykorzystać. Lepszy zespół może Barcę wyeliminować, jak ta dopuści rywali do tylu setek. Choć jak patrzę na inne ekipy, to i Bayern i Real i Atletico - wszyscy mają swoje problemy. Barca ma gigantyczny handicap ze względu na atak, ale obrona wcale taka szczelna nie jest.

Wróć do „Puchary Europejskie”