TSG 1899 Hoffenheim (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Cement
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2550
Kibicuję: Cementarnica 55 Skopje

TSG 1899 Hoffenheim (zbiorczy)

Post autor: Cement » 03 kwie 2016, 20:03

Hoffenheim dość szczęśliwie zremisowało dziś z Koeln 1:1. Po dwóch zwycięstwach z rzędu miałem nadzieję, że "Wieśniacy" będą dziś u siebie stroną dominującą, ale w 1. połowie to goście spisywali się zdecydowanie lepiej. Bardzo aktywny był Bittencourt, który miał dwie sytuacje, dobrze wychodził na pozycje i przeprowadził kilka indywidualnych akcji. Najlepszą okazję dla Koeln zmarnował Modeste (były piłkarz Hoffenheim), uderzając w sytuacji sam na sam obok bramki. Gospodarze byli natomiast dość ospali, ich ataki pozycyjne były pozbawione dynamiki i elementu zaskoczenia. W 2. połowie gra Hoffenheim wyglądała już nieco lepiej, dwie okazje miał Kevin Volland - za pierwszym razem uderzył ponad bramką, później piłka odbiła się rykoszetem od obrońcy i minęła słupek. Po jednym z ataków Kolonia objęła niestety prowadzenie - doskonałe dogranie po ziemi w pole karne wykorzystał Zoller. Gospodarze przystąpili do ataków, ale w większości były one chaotyczne i pełne niedokładnych zagrań, toteż wydawało się, że goście dowiozą prowadzenie do końca. Zapobiegł temu przede wszystkim Andrej Kramarić. Wypożyczony z Leicester Chorwat przeprowadził kapitalną indywidualną akcję lewym skrzydłem, mijając trzech graczy Koeln i kończąc ją celnym strzałem - Timo Horn obronił, ale z dobitką zdążył Volland, ratując cenny remis dla Hoffenheim.

Wróć do „Niemcy”