Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

red85

Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: red85 » 18 kwie 2016, 11:45

Z innego tematu:
Widzisz Morrow, LVG na 99% poleci nawet jak zrobi 4 miejsce i wygra FA.
A mnie się wydaje, że możesz się bardzo zdziwić. Wiele wskazuje na to (moje dobre źródło również tak przypuszcza ;) ), że na OT nie zapadła żadna wiążąca decyzja odnośnie tego, kto poprowadzi United w przyszłym sezonie, a ewentualne dobry koniec sezonu (kto przed sezonem wymagał więcej niż awans do LM i wygranie krajowego pucharu?) może skłonić sterników do tego, żeby dać Lujemy wypełnić kontrakt. Inna sprawa, że nawet ja wątpię, żeby z naszą dyspozycją udało się zakończyć sezon w tak dobrym stylu...

Morrow
Wyniki wynikami ale drużyna z Holendrem za sterami stoi w miejscu albo nawet się uwstecznia a tym miejscem jest przeciętność. Gdyby za przeciętnymi wynikami Holendra szła jakaś myśl, niezła gra i progres wtedy można by się łudzić, że coś z tego będzie i ten projekt rokuj. Tyle, że tego nie ma, nie ma kolektywu, nie ma pomysłu a oglądanie MU w tym sezonie częściej nuży niż daje jakąś przyjemność. Po 2 latach i wydanych ciężarówkach kasy mamy słabiutką grę przez 9 miesięcy i przeciętne wyniki w najsłabszej Premier League od lat a światełka w tunelu nie widać.
Wiesz, to samo można było powiedzieć o początkach pracy Fergusona. Początek fajny, a potem uwstecznienie. Nie, nie chcę powiedzieć, że trzeba dać kolejną szansę LvG, bo teraz będzie tak samo. Pragnę jedynie zwrócić uwagę, że to wcale nie jest takie proste.

Trudno mi się zgodzić z tym, że nie ma pomysłu. To był mój głównym zarzut przy Moyesie, gdzie nie mogłem pojąć jaki jest nasz pomysł na grę. Tutaj widać to gołym okiem - gra na posiadanie. Tyle tylko, że wykonanie mocno kuleje. Jakąkolwiek byśmy jednak decyzję podjęli, to czeka nas mnóstwo zmian kadrowych, żeby grać na miarę oczekiwań. Pytań więc czy zmiany te ma dokonać ktoś z zewnątrz, czy może człowiek, który pracuje ją z tą grupą.

Ja światełko w tenulu widzę - Rahsford, czy TFM świecą całkiem mocno ;)
Ostatnio zmieniony 18 kwie 2016, 11:59 przez red85, łącznie zmieniany 2 razy.

Wróć do „Anglia”