Oceniłem ten jeden aspekt.janop pisze: Czarny - tylko co z tego, że bilans wyszedł ok w sytuacji kiedy zmiany na wpłynęły na podniesienie poziomu gry.
Wg mnie gra się posypała w efekcie upory Holendra. Miał dobrze grający team - 4-1-2-1-2, w drugiej połowie zeszłego sezonu. Uparł się, że musi grać skrzydłowymi i ustawił tak Depaya, do tego robiąc mu wodę z mózgu wmawiając, że jest nowym Ronaldo. Do tego brak kupna nowego ŚO i masz efekt.
Oceniając trenera, nie widzę w tym momencie podstaw do rzucania "wydał 350 mln", bo wiemy że ponad 50 zwróciło się od razu, a za Martiala i tak się zwraca. Ergo, już 250. A teraz poodejmuj ile zarobiliśmy, ile oszczędziliśmy i znaaaaacznie bardziej interesującym jest dla mnie dlaczego nie było ŻADNEGO transferu w zimę. TO mnie realnie ciekawi, bo stanem budżetu MU się obecnie nie widzę potrzeb zajmować.
Pewnie tak, ale też nie LVG.MGiggs pisze: Martial to diament ale kupno nastolatka za taka kase w ostatni dzien to kryminał.Za ta umowe ktos powinien polecieć.
15 mln funtów, wychodzi po 1 mln za punkt w kanadyjskiej. IMO, to nie jest żadna wielka tragedia. Gdybyśmy kupili go za 25 mln funtów, a sprzedali za 10 mln, to różnica byłaby taka sama, a zamiast o 350 (300 bez Martiala) mówilibyśmy już o 275 mln.MGiggs pisze: ADM się zwrócił?
Bądźmy uczciwi i podawajmy ile LVG z Woodwardem wydali na czysto.