Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: Morrow » 18 kwie 2016, 13:40

red85 pisze: Ale czego masz mi gratulować Morrowie? Ja mam spore zastrzeżenia do pracy Lujego o czym wielokrotnie pisałem i jeśli tylko do wyjęcia byłby ktoś, kto potrafiłby usprawnić tą układankę(a nie wywrócić wszystko do góry nogami) to powierzyłbym mu tą robotę. Nie zmienia to jednak faktu, że staram się oszacować możliwe jak najbardziej obiektywnie dalsze ruchy zarządu bazując na przeszłości oraz przeciekach docierających z różnych źródeł ;)

Trafnego przewidywania przyszłości i cierpliwości do Van Gaala. Jak już wcześniej dyskutowaliśmy, opcje na przyszłość są 2 góra 3. Zostaje Van Gaal albo przychodzi Mourinho. Ewentualną 3 opcją jest Giggs jako pierwszy trener. Zakładając, że nie ma innych opcji (a nic na nie nie wskazuje) wydaje mi się, że niezależnie od okoliczności wolałbyś pozostanie Holendra jeszcze na rok i ew. następcę rok później w stylu Pochettino niż przyjście Mourinho i wszelkie konsekwencje jakie mogą się z tym wiązać. Ja aż tak cierpliwy nie jestem, obecny sezon w wykonaniu Holendra i gra MU bardzo mnie rozczarowują dlatego uważam, że ta współpraca musi się skończyć z końcem sezonu. Mourinho to nie jest mój wymarzony kandydat ale wobec konkurencji jaka kroi się w kolejnym sezonie w Premier League uważam, że MU nie może sobie pozwolić na kolejny rok marazmu i przeciętności bo o ile do tej pory ciągle jesteśmy świadkami przemian i formowania się nowej czołówki, tak sądzę, że przyszły rok i wyniki mogą nieść długofalowe konsekwencje dla całej angielskiej piłki klubowej.

Wróć do „Anglia”