Byłem głównie na północy (zjechanych kilka miejscowości w Toskanii + Wenecja + Cinque Terre), najdalej na południe to byłem w RzymiePewnie byłeś, ale jeśli nie, to podobnym klimacie jest wybrzeże Amalfi obok Neapolu.
W zeszłym roku byłem na Bałkanach - Chorwacja (Dubrownik), BiH (Sarajewo, MOstar) oraz Czarnogóra ( głównie zatoka Kotorska). Również polecam.Mnie najbardziej fascynują takie rejony jak Gruzja, Serbia, Macedonia czy Czarnogóra - piękne miejsca o ciekawej historii i kulturze
Mnie Wenecja jakoś nie ukrzekła. Fajnie to na pewno zobaczyć, jeszcze mam do zwiedzenia wyspy (niestety nie zdążyłemNo i Wenecja - spędziłam tam tylko jeden dzień, ale do dzisiaj mam przed oczami wiele wspomnień z tamtego miejsca. Marcin gra w jakąś grę, w której koleżka ciągle skacze po dachach w Wenecji i zafiksował się, że chciałby kiedyś tam pojechać. Więc skoro to ja zabrałam go pierwszy raz nad morze i za granicę, mam nadzieję, że i do tej cudownej Wenecji go kiedyś zabiorę i spędzimy tam trochę czasu
Brawo Ty! Ja jako nieprawdziwy patriota daję zarobić obcokrajowcomubek pisze: Jestem prawdziwym patriotą = podroze tylko po Polsce.