Ja zakupiłem kilka dni temu bilety na sierpień czekam.Keres pisze: W Europie najpiękniejsze miasto dla mnie, które odwiedziłem, to Rzym.
Osobiście nie zwiedziłem za wiele. Mieszkam w Dublinie więc go trochę zwiedziłem, ale nie polecam go nikomu do zwiedzania. No chyba, że jakaś przesiadka lotnicza to można wpaść. Kolejno byłem w Belfascie. Tego nawet nie polecam zwiedzać podczas przesiadki. Lecąc do Rio de Janeiro spędziłem ładnych kilka godzin w Liege, ale jednak zbyt mało żeby ocenić. Rio było jednym z miejsc które było w moim TOP 3 must see i niestety się lekko zawiodłem. Sam nie wiem czy nie oczekiwałem zbyt wiele. Miasto mnie nie urzekło. Jedynie okolice Copacabany i Ipanemy ładnie się zwiedzało. Wycieczka na Górę cukru była fajna. Swietne widoki można podziwiać z tego miejsca. Oczywiście chciałem wyjść na górę(bodajże śpiący gigant) z której można zobaczyć wiele zdjęć ludzi w internetach, ale chętnych nie było. Oczywiście nie żałuje, że pojechałem, ale czuć nie dosyt. Oczywiście wielkim minusem było to iż nikt nie gadał po angielsku więc trudno się z kimkolwiek komunikowało. Myślę, że kiedyś pojadę bez siostry i będzie jednak lepiej.
Teraz Rzym w sierpniu. Być może weekendowy wypad do Londynu w czerwcu i planuje jechać do Madrytu we wrześniu. Od przyszłego roku w planach mam Lizbone oraz Barcelonę. Na wypad za kontynent na razie się nie wybieram bo Europa pierwsza w kolejce.
Oczywiście chodzi mi po głowie Nowy Jork oraz San Francisco. Kasa jest jednak nie jestem z tych osób co przeznaczając większość budżetu na podróże oraz średnio mi się chce wyrabiać wizę. Dodatkowa kasa + ważność jedynie 3 m-ce.