Podróże

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Podróże

Post autor: Magnum » 26 kwie 2016, 23:24

O, to spoko. Miejsce rzeczywiście spoko. Jeśli chodzi o muzea itp to za dużo nie powiem bo... nie byłem w żadnym. Miasto urzekło mnie bez muzeów. :wink: Jednak dobre rzeczy słyszałem o browarze, jest tam muzeum browarnictwa i restauracja. Znajduje się on przy bazarze krakowskim, ale jak ja byłem, to był w remoncie. :( No i sam bazar też warto zaliczyć. Co do knajp to polecam na pewno Lwowską Manufakturę Kawy (jeśli lubicie kawę), i Manufakturę Czekolady, wszystko na rynku. Oba miejsca super. :) Jeśli chodzi o moje ulubione miejsce póki co we Lwowie to Teatr Piwa - mają swoje piwa rzemieślnicze, zaraz przy ratuszu. Super sprawa, super piwo i fajny lokal. Grają też muzykę na żywo. Macie wieczory wypełnione, ale można wpaść chyba wcześniej też. :wink:

Polecam bardzo również przejechać się tramwajem 1 lub 9, który robi fajny objazd po trochę dalszych rubieżach starego miasta/śródmieścia. Warto wejść na wieżę ratusza, z której widać bardzo fajnie panoramę miasta. No i oczywiście Łyczków i Cmentarz Orląt. Ale to pewnie wiecie. :wink:

Wróć do „Hyde Park”