Atletico Madryt - Bayern Monachium - 1/2 LM 2016

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Atletico Madryt - Bayern Monachium - 1/2 LM 2016

Post autor: fieldy » 28 kwie 2016, 12:02

to mnie zawsze zastanawia - skąd się wziął tekst o powiększonym zarysie tułowia/ciała? czy to kiedykolwiek było w przepisach? bo, że komentatorzy tak mówią, to wiem, z tym, że chyba dobrze wiemy, ze nie zawsze komentator wie co mówi :P

ja się nie zamierzam tu zabijać o tę sytuację, fajny mecz był i tyle, obojętne mi kto tam wygra. Tylko mówię - w przepisach jesli o zagrania reką chodzi jest jedno - musi być rozmyślne zagranie. oczywiście sędzia ma tu wolną (nomen omen) rekę i sam musi zdecydować, czy dane zagranie było celowe, czy nie. Dla mnie była to ewidentna próba uniknięcia zagrania ręką piłki.
Meczu LFC z Augsburgiem nie kojarzę, możliwe ze nie oglądałem, albo po prostu zapomniałem (starość, nie radość :P ) sam fakt, że sędzia nie miał wątpliwości, też wiele nie wyjaśnia - jak wiemy, podobnie jak komentatorzy, sędziowie też czasami nie wiedzą co robią :]

Czesto są debaty o karnych po zagraniach ręką i nigdy nie wiadomo jak to interpretować. Dlatego ja proponuje, by się opierać na przepisach. Te wkleiłem wyżej i są dość jednoznaczne. Chyba, ze mi umknął jakiś inny paragraf, to mnie oświec.

Wróć do „Puchary Europejskie”