HISZPANIA - Euro 2016

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

HISZPANIA - Euro 2016

Post autor: Morrow » 18 maja 2016, 18:39

Jak dla mnie Sfinks popłynął. O ile brak Maty czy Cazorli albo nawet Bellerina da się wytłumaczyć tym, że do dyspozycji byli gracze od nich lepsi bądź porównywalni tak zestawieniem ofensywy IMO Del Bosque strzelił w stopę całej drużynie.

Costa mógł zostać pominięty ze względów charakterologicznych ale to gość, który mimo siana w głowie w pojedynkę jest w stanie ciągnąć atak o ile jest w formie. Drugiego takiego gościa w tej chwili Hiszpanie nie mają. Torres miał długoletni zjazd formy ale w tym sezonie a zwłaszcza w jego drugiej połowie wymiata i znowu wygląda jak Torres z Liverpoolu. Widać u niego tę pewność siebie kiedy idzie z piłką. No i ma to doświadczenie, którego w tej formacji Hiszpanom brakuje. Paco nie gra dobrego sezonu i jego talent trochę przygasł ale i tak IMO nie pokazał mniej od kilku, którzy załapali się do szerokiej kadry.

Niezależnie od wieku reszta tych graczy, z których większość nie jest już najmłodsza, nie liznęła na dobrą sprawę wielkiego turnieju a tu będą wobec nich konkretne oczekiwania bo nie widać nikogo kto z miejsca ma być liderem ataku. Aduriz gra sezon życia i z jego kandydaturą trudno dyskutować. Z Nolito już łatwiej bo choć także ma za sobą świetny sezon to podobne atrybuty do niego ma kilku innych graczy. Vazquez to gracz, który może okazać się pożyteczny ale gdyby nie miał w metryce klubowej wpisane Real Madryt to podejrzewam, że Sfinks nawet nie pomyślałby o jego kandydaturze. Wybór Pedro wobec wspomnianych wcześniej kandydatur jest dla mnie dziwny. O ile jego dokonania i gra w Barcelonie mogły budzić szacunek tak w Chelsea notuje słabiutki sezon i skoro inni nie jadą za zasługi to nie wiem skąd powołanie byłego gracza Barcy. Dość powiedzieć, że w samej Chelsea mimo ogromnej kasy wywalonej na transfer i radości z przyjścia Pedro, duża grupa kibiców, jeśli nie większość, najchętniej by pożegnała Hiszpana.

Wróć do „GRUPA D: Hiszpania, Czechy, Turcja, Chorwacja (EURO 2016)”