NHL

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

NHL

Post autor: Morrow » 26 maja 2016, 12:55

W tym roku PO tylko z doskoku z braku czasu ale od półfinałów konferencji staram się śledzić na bieżąco na ile mogę.

Sharks po raz pierwszy w historii w finale. Ekipa z Kalifornii wiele razy była typowana do finałów, miewała momenty lepsze i gorsze ale zawsze czegoś brakowało. Tym razem się udało i tacy gracze jak Pavelski, Thornton i Marleau po tylu latach dostaną szansę sięgnięcia po Puchar Stanleya.

Lubię San Jose ale w finale jednak liczę na Pittsburgh. Pingwiny są dla mnie najfajniejszą ekipą w obecnych PO, ich rywalizacja z Capitals dała mi sporo frajdy i emocji. Teraz z Tampą też idzie na noże i dziś przed nam G7 w Pittsburghu. Niby Pingwiny mają przewagę własnej tafli ale akurat w tej serii lepiej radzą sobie goście. Do tej pory, w tej serii Pittsburgh wygrał raptem jeden mecz z Tampą u siebie i to po dogrywce. Liczę na spore emocje do samego końca i świetny mecz jak praktycznie wszystkie do tej pory w tym pojedynku. Tampa ma coś do udowodnienia po zeszłorocznym, przegranym finale z Blackhawks ale liczę, że Crosby i spółka zagrają w finale z Sharks.

Wróć do „Inne sporty”