Tak jak pisałem - IMHO na Euro bardziej zasłużył Romagnoli, ale to jeszcze mogę jakoś przetrawić. Choć trzeba dodać, że na ten moment Rugani nie jedzie - niby jest na liście rezerwowych. Tak samo jak mogę jakoś przetrawić brak Donnarummy. Inne decyzję już nie jeżeli się potwierdzą a wszystko wskazuje na to, że tak.
Wiem, że niektórzy mówią, że Giaccherini jest uniwersalny, ale Bonaventura gra na wszystkich tych pozycjach co on i pewnie z lepszych skutkiem. Na pewno na nominalnej lepiej. Sturaro ma jechać kosztem Jorginho, który na przestrzeni całego sezonu był po Verrattim najlepszym włoskim pomocnikiem. Eder, który strzleił na wiosnę jednego gola. De Scilgio to już nawet nie wiem jak mam określić a i pewnie gdyby nie kontuzja to i Montolivo by pojechał.
Motta ma dostać 10. We włoskich mediach społecznościowych niezadowolenie. Wiem, że to niby numer, ale we Włoszech to raczej jest NUMER i byle komu się go nie daje.
Conte nigdy nie ceniłem. Może przeciwny mu w Milanie nie byłem (to chyba nie trudne mając tuzów na ławce jak Pippo czy teraz Brocchi), ale dla mnie to nie jest klasowy trener i za Allegrim może buty nosić. Chelsea powinna go dość mocno zweryfikować.