BELGIA - WŁOCHY (13.06.2016 - 21.00)

Awatar użytkownika
Melaviock797
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 91

BELGIA - WŁOCHY (13.06.2016 - 21.00)

Post autor: Melaviock797 » 13 cze 2016, 23:06

Cóż sporo szczęścia w obronie w 2 połowie było u Włochów, ale przynajmniej pokazali, że nie są bezzębni w ataku i też potrafią strzelać gole. Conte może nie jest najlepszym taktykiem na LM, ale w reprezentacji pokazuje, że dobrał sobie takich zawodników, którzy będą dla niego gryźli trawę cały mecz. Mogą sporo namieszać, co do Zazy jestem pewien, że Conte się bał, że Simone będzie gryzł trawę aż za bardzo i zarobi czerwo :). A tak poważnie dobre zmiany Antka i imo w dobrym momencie. Tak jak w Juve słabo mu to wychodziło tak, tutaj Immobile wniósł sporo ożywienia w ataku na podmęczonych Belgów, a z kolei Motta taktycznie trzymał pomoc w ryzach i pomógł uspokoić grę w środku pola. Belgowie niestety mają nazwiska, ale nie tworzą kolektywu, taktycznie frajerstwo z ich strony. Mam też wrażenie, że mega słaby występ ich obrony. Nie wiem czy to kwestia personaliów czy złego dnia, ale bez Kompanego tam defensywa nie istnieje. Bonucci kozak, takie piły posyłać to tylko on potrafi, swoją drogą jak przypomnie się to co grał po przejściu z Bari do Juve, a co teraz to nie mam pytań. I w tym również Conte maczał palce, kiedyś Bonu był niepewny siebie. Conte to zmienił i uczynił z niego gladiatora a la Chiellini. Najsłabiej u Azzurich Darmian, ale i on w 2 połowie się ogarnął. Co mi się podobało jeszcze w grze ofensywnej Włochów to świetne wykorzystanie rosłych napastników, którzy od razu zgrywali piłkę na jeden kontakt na skrzydło najczęściej do Candrevy, siało to popłoch w defensywie Belgów.

Wróć do „GRUPA E: Belgia, Włochy, Irlandia, Szwecja (EURO 2016)”