POLSKA - NIEMCY (16.06.2016 - 21.00)

blackmore
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 163

POLSKA - NIEMCY (16.06.2016 - 21.00)

Post autor: blackmore » 17 cze 2016, 2:44

Polska - Niemcy 0:0

po stronie niemieckiej imponował mi tylko Boateng. A u nas? Fabiański wybronił Özila, a w końcówce spotkania kapitalnie piąstkował. Chwała mu za to. Piszczek był beznadziejny w pierwszej połowie, lecz w drugiej znacząco poprawił swoją grę i znowu stał się pewniakiem na prawej flance. Skutecznie w defensywie wspierał go Błaszczykowski, który dzisiaj nie wyróżniał się w ataku, ale wykonał tytaniczną pracę właśnie w obronie. Rewelacyjny występ Pazdana, chyba zaskoczył każdego kibica reprezentacji. Wślizgi w odpowiednim momencie, nadążał za tempem akcji, czytał grę... Brawo. Glik też bez zarzutu, a Jędrzejczyk trochę bierniejszy w ofensywie aniżeli w meczu z Irlandią Północną, ale dzięki temu mógł się bardziej skoncentrować na obronie i w rezultacie lewa strona także była dobrze zabezpieczona. W środku pola Krychowiak zmiażdżył. Jego indywidualna, przebojowa akcja, gdy minął trzech Niemców, to idealny komentarz dla jego postawy. Grosicki słabo, nie przekonał mnie. Tak samo Milik, który zmarnował dwie doskonałe okazje na gola. Przed pierwszym gwizdkiem arbitra można było się spodziewać porażki, a remis brać w ciemno. Patrząc na okazje napastnika Ajaksu, to można odczuwać lekki niedosyt... Lewandowski? Wolny, nie radził sobie z Boatengiem, a i słabą dyspozycję Hummelsa należało wykorzystać. Owszem, nasz kapitan często pomagał w środku pola, starał się odbierać piłkę itd., ale pod względem postawy ofensywnej, to na razie mizernie. Nie tego oczekuję od gościa, który jest stawiany w jednym rzędzie z Suárezem, czy Agüero... Na Ukrainę, która mam nadzieję, że będzie rozbita mentalnie, fajnie byłoby zobaczyć Zielińskiego i ponownie Kapustkę. Milikowi posłuży ławka. Zresztą po meczu Pazdan przyznał, że nie omieszkali go w szatni skrytykować, a pretensje do Milika zauważalne były już w trakcie spotkania. No tam, mamy punkt. Jakże istotny!

Wróć do „GRUPA C: Niemcy, Ukraina, Polska, Irlandia Północna (EURO 2016)”