PORTUGALIA - AUSTRIA (18.06.2016 - 21.00)

blackmore
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 163

PORTUGALIA - AUSTRIA (18.06.2016 - 21.00)

Post autor: blackmore » 18 cze 2016, 23:15

MazurXIII pisze: Portugalia jest w tym turnieju ŻAŁOSNA.
Jest nieskuteczna, ale czy możemy jej odmówić dbania o emocje? Słupki, strzały z dystansu, dużo szybkiej gry, aktywni skrzydłowi, sytuacje sam na sam... Przecież dzisiaj działo się bardzo dużo.

Jeżeli Portugalia jest żałosna, to nie wiem, jak ocenić Francję, która g*wno pokazała w meczu z Albanią oraz tak samo wymęczyła z Rumunią; średnich Anglików; dwóch bohaterów eliminacji, czyli Walię, która na tym turnieju korzysta głównie z rzutów wolnych oraz Austrię, która przegrała z Węgrami, a największe gwiazdy nie potrafią podawać (Alaba, Arnautović). Od Portugalii znacznie mniej pokazali Niemcy, którzy poza jednym strzałem nie zagrozili Polakom, a z Ukrainą także fajerwerków nie było... Włosi mają punkty, ale czy wczoraj ze Szwecją poza skuteczną obroną oraz jedną fajną akcją Edera pokazali w ofensywie coś więcej niż dzisiaj Portugalia?

Poza tym jeszcze raz się odniosę do potencjału obecnej Portugalii. Tam poza Ronaldo nie ma się kim podniecać. Nani to tylko nazwisko grające w lidze tureckiej, a i tak dużo na tym Euro robi. Quaresmę przemilczmy. Moutinho ma słabiutki rok w Ligue 1 (chyba Borek przytaczał statystyki: 1 gol i 2 asysty; no co to jest?). W środku obrony Pepe...

Moim zdaniem i tak mecze z ich udziałem są ciekawe. Z Islandią był niezły, dzisiaj co najmniej dobry.

Wróć do „GRUPA F: Portugalia, Islandia, Austria, Węgry (EURO 2016)”