WALIA - BELGIA (ĆWIERĆFINAŁ: 01.07.2016 - 21.00)

Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 35

WALIA - BELGIA (ĆWIERĆFINAŁ: 01.07.2016 - 21.00)

Post autor: MeToYou » 27 cze 2016, 23:25

To może ja zacznę :) Biorąc pod uwagę dotychczasową dyspozycję obu drużyn, spodziewam się niestety powtórki ze spotkania Belgia - Węgry, z tą różnicą, że Walia może coś włoży bo obrona Belgów pozostawia wiele do życzenia. Wydaje mi się, że Walia i tak już zaszła dalej niż większość przewidywała. Nie bez znaczenia miało losowanie 1/8. Nie jestem jakimś wielkim fanem Belgii, mam wrażenie, że większość zawodników gra pod siebie. Brakuje w tej drużynie gry zespołowej, raczej wygląda to jak rywalizacja kto nabije więcej pkt do euro fantasy. Mimo wszystko na przeciętną Walię to będzie aż za dużo, bo umiejętności poszczególnych zawodników Diabłów są niesamowite. Jedno co mnie zastanawia to wybór Wilmotsa co do środkowego napastnika. Dałbym szansę młodemu Batshuayi, tylko nie wiem czy na tym etapie imprezy nie byłoby to zbyt duże ryzyko. W meczu z Węgrami Lukaku był albo spóźniony, albo zbyt szybko wychodził do piłki. Jedyny pożytek z niego był wtedy, gdy odgrywał piłki na 20 metr stojąc tyłem do bramki. Może czas dać mu nieco odpocząć i ewentualnie oszczędzać na mecz 1/2 z Polską :P

Wróć do „FAZA PUCHAROWA”