FRANCJA - NIEMCY (PÓŁFINAŁ: 07.07.2016 - 21.00)

Awatar użytkownika
chuck29
Skład B
Skład B
Reputacja: 41
Kontakt:

FRANCJA - NIEMCY (PÓŁFINAŁ: 07.07.2016 - 21.00)

Post autor: chuck29 » 07 lip 2016, 23:13

Sissoko dziś rewelacyjny mecz. Facet był wszędzie, momentami bardzo blisko Sagny nie pozwalając Niemcom stworzyć przewagi na skrzydle, do tego mnóstwo sprintów, aktywny udział w kontrach (z piłką i bez niej), spokój, siła i dynamika w grze, a statystycznie choćby 3 odbiory i 9 odzyskanych piłek. w porównaniu do Francji z początku turnieju gość jest chyba dla Les Blues swoistym X-Factorem.

A sam mam dość tego turnieju - komu nie kibicuję, ten dostaje w dupsko/odpada. Brakowało Niemcom Gomeza jak diabli i to po części przesądziło. Bez niego nie było penetracji, żadnych możliwości gry "na ściankę", pass&move przed szesnastką (a jak groźne jest to w wykonaniu Niemców było widać w pierwszej połowie, kiedy Kroos z kimś zagrał taką klepkę i wpadł w pole karne - nie wiem czy gdzieś na linii nie został zahaczony bodajże przez Pogbę). Zostali Niemcy zmuszeni do centr z bocznych sektorów. Muller niby w szesnastce potrafi się odnaleźć, ale gość jest na tym turnieju pod formą, toteż nawet jak piłka go znalazła, to szwankował first touch, był zaskoczony piłką, odgrywał do nikogo, pudłował etc. Druga kwestia jest taka, że przed tym meczem Hector miał 1 udane dośrodkowanie na turnieju na 30 wykonanych. To nie mogło więc dać efekty i w sumie było widać, że więcej zagrożenia niosą centry Kimmicha. Notabene cholera wie jakby się ten mecz potoczył gdyby w dość prostej sytuacji Hector właśnie nie spanikował i nie wybijał piłki na korner, po którym Szwajni później zagrał ręką. Przy drugiej bramce z kolei idiotycznie zachował się Kimmich. Nie wiem 1. dlaczego przyjmował w ogóle we własnym polu karnym tak trudną piłkę mając za plecami rywali 2. dlaczego w ogóle jeśli już to robił przyjmował ją w stronę środka pola karnego a nie na zewnątrz bądź wertykalnie do linii końcowej. To była głupota, która kosztowała bramkę.

Moje prognozy i przewidywania co do tego turnieju kompletnie się nie sprawdzają, więc z nadzieją, że tym razem będzie podobnie napiszę - nie daję niestety Francuzom szans z Portugalią ;) Oby było zgoła odmiennie.

Euro, kończ się, bo za 4 dni turniej znacznie dla mnie ciekawszy i bardziej interesujący - ME U19 :)

Wróć do „FAZA PUCHAROWA”