Klub:Wisła Kraków
Odkrycie roku: Marcin Stanislawski średnia 7,76 21 lat Ofensywny pomocnik który w 14(3) meczach zdobyl 10 goli , zaliczyl 8 asysyt i 3 zostal zawodnikiem meczu.
Rozczarowanie roku: Igor Lebadenko- ten napastnik zdobyl tylko 2 bramki w 11 meczach , i zaliczyl tylko 1 asyste co jest zbyt mało jak na mój zespół . Obecnie jest wart 3,7 mln Euro - wystawiony na liste transferowa
Piłkarz roku: Naldo (Brazylijczyk) oraz Henao (Kolumbijczyk) - pierwszy to środkow obrońca natomiast drugi to bramkarz. Naldo to podpora defensywy Wisły , znakomice potrafi grać głową . Strzelił historycznego karnego z Chealsa który dał mi zwycięstwo. W lidze najlepszy obrońca. Henao ten doświadczony bramkarz był klasą sam dla siebie szczególnie w meczach z Arsenalem i Chealsa.
Podsumowanie zawodnikow wg mnie a nie ocen
*pół sezonu:)
Bramkarze: Juan Carlos Henao 8,5 *, Radoslaw Majdan 6,5 , Kamil Rylka 5,5.
Obrońcy:Witold Cichy 6,5 , Jacek Kowalczyk 7,5 , Tomasz Klos 7 , Arkadiusz Głowacki 7 , Julcimar 6 , Naldo 8,5* , Niklos Mijajlovic 7 , Radunovic 6,5 , Baszczyński 7* ,
Pomocnicy
Damian Gorawski 7,5 , Tomasz Dawidowski 6 , Karol Piatek 6,5 , Marek Zieńczuk 8 , Ekwueme 6* , Cantoro 6* ,Kwiek 7 , Golos 7,5 , Stanisławski 8 , Szymkowiak 7,5 , Batata 5,5*
Napastnicy:
Frankowski 8 , Żurawski 7 , Lebedenko 4* , Estoyanoff 6* , Kużba 6,5* , K. Nowak 7,5 ,