Która Polska gazeta o sporcie jest najlepsza?

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk
Reputacja: 0

Post autor: kama_reda » 23 sie 2005, 16:24

Zakładając ten temat chciałem się m.in właśnie dowiedzieć jakie są gazety o sporcie, piłce nożnej. Ja mam właścieiwie dostęp tylko do Przeglądu Sportowego, PN, PN+ no i do tych kolorowych. PS kupuje raz lub dwa razy na tydzień (fundusze :roll: ), PN kupowałem kiedyś, ale na prawdę wydawała mi się ta gazeta co raz gorsza, a jak przeczytałem artykuł o Bundeslidze (jakiś kwietniowy numer) to zrezygnowałem z tego czasopisma i od tamtego czasu nie nabyłem ani jednego numeru. Głównym źródłem informacji pozostaje internet.

Przez ostatni tydzień byłem w górach, wchodze do jakiegoś Kolportera i się zdziwiłem :shock: Sport, Tygodnik Kibica, Tylko Piłka, to co wymieniłem wyżej i coś jeszcze o sporcie. Tych gazet nie widziałem nigdy wcześniej w zwykłym kiosku, tylko w Gdyni w empiku. Przywiozłem te numery do domu, są dobre, ciekawego artykuły, ale w sumie nic nadzwyczajnego. A teraz pozostaje mi tylko Przegląd, chyba, że poprostu za słabo szukam w moim mieście :P

Szkoda, że w Polsce nie ma gazety typu Kicker :roll: Bardzo bym chciał, aby np. Pan Roman Kołtoń stworzył jakieś specjalne, polskie pismo o Bundeslidze 8)

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”