Książki - recenzje

Awatar użytkownika
Anka
One I Love
Reputacja: 0

Post autor: Anka » 23 sie 2005, 20:11

mawik pisze:Co do Dana Browna..to jego książki są dobre..nawet bardzo dobre...ale czegoś im brakuje wg. mnie. Możliwe że jest tak dlatego iż po przeczytaniu "Władcy Pierścieni" nie ma dla mnie książki napisanej lepszym jezykiem, z lepszymi opisami...a może po prostu jeszcze na nią nie trafiłem...
Ekhm, czy Ty porównujesz Dana Browna do Tolkiena, czy się mnie to tylko wydaje? Albo inaczej - czy porównujesz Władcę Pierścieni do Kodu Leonarda da Vinci? :lol: Lekka przesada. Może i WP jest bardzo dobrą książką (nad czym bym polemizowała), to samo tyczy się także 'Kodu...'. Nie można porównywać dwóch całkowicie różniących się do siebie gatunkiem powieści. Takie jest przynajmniej moje zdanie. ;)

A co do książek, które ostatnio czytam, to jakoś nic mnie nie pociągało, i kupiłam sobie... 'Pod prąd' pióra szanownego pana Jaruzelskiego. :lol: :lol: Wiem, wiem, to dość dziwne, ale jednak! Nie miałam co z kasą na książki zrobić, to wybrałam się do antykwariatu, leżało, pisało, że za 5.50, to wzięłam. Tak sobie to czytam, i uważam tego pana za baardzo dziwnego człowieka. Nie wiedział o wprowadzeniu stanu wojennego. :shock: Ależ ci ludzie są głupi, że go nieakceptują...

Pozdrawiam.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”