Zagłębie Lubin (zbiorczy)

blackmore
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 163

Zagłębie Lubin (zbiorczy)

Post autor: blackmore » 21 lip 2016, 23:58

Zagłębie Lubin - Partizan Belgrad 0:0 k 4:3

ależ odkurzyłem temacik : O

nie oglądałem meczu w Belgradzie, tylko czytając o ambitnej postawie polskiej drużyny, a dzisiaj również podopieczni Piotra Stokowca pokazali się z bardzo dobrej strony. Pewnie Serbowie z czasów gry w tym klubie Tomasza Rząsy by Zagłębie rozjechali, obecnie to już znacznie słabsza drużyna, niemniej jednak wyeliminowanie uznanego, bałkańskiego klubu cieszy i to bardzo. W przekroju 120 minut Polacy chyba byli nieco aktywniejsi w ataku, mieliśmy kilka naprawdę dogodnych okazji na gola. Wyróżniał się przede wszystkim Krzysztof Piątek, który zwłaszcza w pierwszej połowie był bliski szczęścia, ale po oddaniu jednego ze strzałów zabrakło mu kilku centymetrów. Pod koniec spotkania natomiast niewiele od bramki samobójczej dzieliło Aboussy Goguę. Dogrywka tym bardziej ze wskazaniem na gospodarzy, podobał mi się Janus, który z powodzeniem radził sobie na skrzydle i kilkakrotnie groźnie centrował z bocznego sektora boiska. Szkoda, że w jednej z takich sytuacji, Tosik zamiast w światło bramki, skierował futbolówkę pod poprzeczkę. Rzuty karne to loteria, ale to Zagłębie było skuteczniejsze. Smutno tylko, że na trybunach taka mała frekwencja. Strzelanie na bramkę, za którą trybuny świeciły pustkami, obniżyło wizualny poziom widowiska.

Wróć do „Polska”