West Ham United (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

West Ham United (zbiorczy)

Post autor: Carbon » 22 lip 2016, 15:55

"Młoty" za tydzień grają pierwszy mecz o coś, bo zaczynają zmagania w Lidze Europy. Jak skończyło się to rok temu, chyba każdy pamięta, więc tym bardziej będę ciekaw, czy Bilic znowu sobie odpuści LE i skupi się na lidze. Oby nie, oby grał na wszystkich możliwych frontach. Wyniki sparingów nie napawają optymizmem, ale z drugiej strony póki co wszędzie grali drugim garniturem, więc też nie ma co przywiązywać do tego wagi.

Biorąc pod uwagę dotychczasowe transfery i bardziej pewne info, to póki co XI wygląda mniej więcej tak:
Obrazek

Póki co wszyscy jeszcze czekają na info odnośnie Bakki, bo ten ma dziś osobistą rozmowę z Sullivanem, podobno ma zapaść ostateczna decyzja. Kolumbijczyk nie poleciał na tournee z Milanem do USA, jeszcze wczoraj w jakimś wywiadzie mówił, że jest szczęśliwy w Milanie i bla, bla, bla, ale wiadomo, to tylko gadka do mediów, sam Milan podobno zaakceptował za niego ofertę w wysokości ok. 25mln €. Taki Bacca nie byłby głupim zakupem, choć recenzji w Milanie najlepszych nie zbierał. Sakho poprosił o transfer(poprosił to trochę słabe słowo, on raczej wymusił), także nie poleciał do Austrii na zgrupowanie "ze względów zdrowotnych". Podobno West Bromwich Albion jest najbliżej ściągnięcia go. Gdzie tu logika? Ja średnio rozumiem. Także Valencia może zmienić klub, bo Swansea jest nim mocno zainteresowane z tego względu, że Gomis ma wrócić do Ligue 1, choć tutaj wszystko nie jest jeszcze przesądzone.
Dotąd przyszedł Tore, przyszedł ten młodziutki Fletcher z United, o którym red pisał. Bardzo bliski transferu na Upton Park Stadion Olimpijski jest Calleri. Jestem optymistycznie nastawiony, ale nie skacze z radości. Gościa widziałem w akcji przy okazji półfinału Copa Libertadores, gdzie strzelił gola(choć jego Sao Paulo przegrało) i był naprawdę aktywny przez pierwszą połowę, umiejętnie potrafił walczyć z lepiej umięśnionymi obrońcami przeciwników. Warto wziąć pod uwagę, że grał pod olbrzymią presją, w końcu półfinał tamtejszej Ligi Mistrzów, więc to był ważny mecz.
West Ham podpisał oficjalnie Lanziniego, bo miał taką klauzulę, więc przynajmniej środek pola jakoś bardzo nie ucierpiał. Ciekawe jak przyjmie się Feghouli, gość nie miał najlepszych not za ubiegł sezon, ale z drugiej strony przyszedł za darmo, więc ryzyko znikome. Payet wiadomo, już zapowiedział, że na 100% zostaje.
Do klubu za darmo przyszedł też niejaki Nordtveit z Borussii M'Gladbach. Zgaduję, że będzie zmiennikiem Noble'a? Nie mam pojęcia jak to będzie wyglądało.
W obronie też powstała niemała luka. Za 11mln odszedł Tomkins do Crystal Palace, dziwny transfer biorąc pod uwagę, że przecież tutaj miał praktycznie pewny pierwszy skład. Ta cała XI, którą złożyłem też nie do końca jest prawdziwa, bo tak teraz pomyślałem, że oni na bank nie będą grali czterema obrońcami, tylko trzema, tak jak w poprzednim sezonie ich Bilić ustawiał.
No i na bramce bez zmiany, dalej Adrian będzie numerem jeden, ale za to zmieni się najpewniej zmiennik, bo Randolph dostał zielone światło w sprawie odejścia.

Tak się zastanawiam, czy te zmiany głównie w ataku wyjdą im na dobre. Dalej nie mogę uwierzyć w Sakho, przecież ciągle na niego stawiali, nawet mimo też średniej skuteczności. Transfer do Crystal Palace będzie zaliczany jako krok w tył, bo nie wierzę, że West Ham wypadnie poza TOP7 ligi. Zobaczymy jeszcze co z Baccą, jeśli uda się go tutaj ściągnąć i w dodatku oficjalnie potwierdzone zostałoby to wypożyczenie Calleriego, to jestem mocno podjarany takim latynoskim duetem w ataku.

Wróć do „Anglia”