FMy

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 700

Post autor: Berele Lewartow » 24 sie 2005, 5:32

Oj duże zmiany w mojej Rodzie. Ale po koleji.
Półmetek sezonu zakonczyłem na 3miejscu,w dodatku wychodząć z grupy w rozgywkach PU. W przerwie zimowej sprzedałem Crisa za 3mln do Corinthians, a za pieniądze z tego transferu zakupiłem , tak tu zachwalanego Naldo(za 375tys euro) oraz 20letniego ,kolumbijskiego pomocnika Javiera Arajuo( za 1,1mln euro). Do tego, za darmo do klubu dołączyli Van den Borre(87), Alexandre Song(87) oraz Jhon Jairo Mosquera(88). Do rundy rewanżowej przystępowałem więć z dużym optymizmem, który niestety szybko okazał przedwczesny. Młody zespół zaczął oddczuwać zmęczenie trudami sezonu(rozgywki zacząlem juz od pucharu intertoto) i zaczeło się pasmo porażek. Odpadłem również z PU po dwumeczu z Borussią Dortmund, a sezon ligowy zakończyłe na marny ósmym miejscu. Jedynym pocieszeniem było to ,że wszystkie indywidualne nagrody zgarnął mój zawodnik- Ederson. wszystkie prócz korony króla strzelców która trafiła do innego mojego zawodnika Arouny Kone.I właśńie z tym zawodnikiem zaczyna się następny problem,który już zaznaczyłem w swojej poprzedniek wypowiedzi. Arounie kończył się kontrak ,więc jeśli chciałem na nim zarobić musiałem go sprzedać już w tym okienku transferowym. Chętnych nie brakowało, ostatecznie Kone przeszedł do Ajaxu za 20mln euro. Odszedł też drugi mój napastnik Konrad Nowak, kupił go Feyenoord za 7mln euro. Teraz muszę się pochwalić, gdy obejmowałem klub budzet klubu wynosił 2 mlnE natomiast teraz wynosi on az 48mln Euro!Natym jak narazie kończą się radości bo jak się okazało same pieniądze nie pozwalają na sprowadzenie dobrych zawodników z Ameryki Płd , nie mówiac już o Europie. Była to dość frudtrująca sytuacja mają na uwadze to ,że do dyspozycji miałem 22mln euro. W końcu zakupiłem:
Martina Enrique Arzuaga za 2,1mln(napastnik,rocznik81,kolumbijczyk), dwójek utalentowanych amerykaninów, wszystkim dobrze znanego Freddiego Adu(za (50tys) oraz Eddiego Geven'a(za 250tys,86), postanowiłem również wzmocnić obronne dwójką młodzieżowych reprezentantów holandii , Arnoldem Kruiswijkiem(za 2,4mln,84) i Frankiem van Mosselveldem(za 4,5mln,84).
Obecny sezon zacząłem dobrze nawet bardzo. Po 10 kolejkach jestem drugi za Ajaxem. Mam nadzieje ,ze nie powtórzy sie scenariusz z poprzedniego sezonu. Najlepszym strzelcem narazie jest 17-letnie Mosquera.To tyle.

Wróć do „Hyde Park”