Wydaje mi się,że w większości przypadków zabrakło cierpliwości oraz lidera u boku którym naturalnie powinien być Vinnie,ale wszyscy wiemy jak u niego ze zdrowiem co potwierdza Lescott,który mając u boku zdrowego Belga prezentował się wybornie.No może Otamendi ma zadatki na takiego lidera,ale z racji słabszej gry piłką może być tylko zawodnikiem do rotacji u Pepa,a nie pierwszoplanową postacią drużyny.
Okno transferowe przeprowadzone wręcz wzorcowo - Guardiola dostał wszystkich których chciał:Stones,Gundo,Nolito czy Sane.Do klubu dołączyło również klika świetnie zapowiadających się młodych talentów:

Skład na kwalifikacyjny dwumecz ze Steauą: Hart,Caballero,Sagna,Zabaleta,Kolarov,Clichy,Stones,Denayer,Otamendi,Fernando,Sterling,Navas,De Bruyne,Delph,Sane,David Silva,Fernandinho,Yaya Toure,Aguero,Nolito,Iheanacho;
W kadrze nie ma Nasriego,Mangali i golleadora ze Swansea co jednoznacznie wskazuje iż zostali odpaleni przez Guardiolę.Oby tylko do końca okienka udało się opchnąć wszystkich co wcale nie musi być takie proste.Według angielskiej prasy Obywatele wyceniają Nasriego na 17mln. funtów,myślę,że nie więcej kosztować będą Bony i Mangala.
Strasznie jestem ciekaw Stonesa.Jeszcze nie tak dawno wyglądał na gościa,który będzie najlepszy w Premier League na swojej pozycji.Poprzedni sezon trochę to zweryfikował i Anglik już tak nie błyszczał.Chciał go sam Pep a Henry twierdzi iż John świetnie pasuje do koncepcji Hiszpana.Zobaczymy czy rzuci na kolana Anglię czy za rok będziemy pisali o rozczarowaniu.