Igrzyska Olimpijskie Rio 2016

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Igrzyska Olimpijskie Rio 2016

Post autor: Morrow » 10 sie 2016, 15:46

fieldy pisze: http://www.sport.pl/rio2016/1,130063,20 ... apany.html
drugi braciszek złapany na dopingu. a tak się zarzekał, tak przysięgał.
Czekałem na to od momentu jak usłyszałem, że Tomasz wpadł w Rio a starszy Zieliński jeszcze nie był sprawdzany w Brazylii.

O Zielińskich w środowisku jest sporo historii. O przygotowaniach do IO 4 lata temu też. Nie łudziłbym się, że tamto złoto zostało wywalczone czysto. Tak w ogóle odkąd usłyszałem trochę historii od ludzi wewnątrz to przestałem oglądać podnoszenie ciężarów, którym kiedyś się poważnie interesowałem bo nie znam sportu, który byłby bardziej brudny. Tu nawet kolarstwo wydaje się wzorem czystej sportowej rywalizacji.

Wszystkiemu są winne idiotyczne przepisy, które umożliwiają takim Zielińskim i Kasabijewowi koksować się w Gruzji przed zawodami gdzie nikt im nic nie zrobi, dać się sprawdzić planowo w Polsce wg ich zasad a potem robić wyniki. Polska federacja antydopingowa jest jedną z lepszych i bardziej rygorystycznych w Europie. Co z tego skoro nawet jak kogoś przyłapią na koksie to o ujawnieniu wyników decyduje (lub nie) dany związek bo on dostaje wynik i ma sobie z nim poradzić. Za rok to się zmieni wraz z nowym prawem, które da federacji antydopingowej uprawnienia do ujawniania wyników więc będzie wesoło. Jeszcze weselej jest w innych krajach gdzie federacje wręcz jawnie współpracują ze swoimi związkami i nawet jak mają cynk o kontroli zewnętrznej to puszczają informację do określonych komórek tak aby sportowców nie było w określonym miejscu (a dwa razy może ich nie być na takiej przypadkowej kontroli, dopiero za trzecim razem idzie dyskwalifikacja).

Wróć do „Inne sporty”