Miażdżyć nie, ale graliście z Sunderlandem. U siebie. Poza rzutem karnym, to ciężko mi wskazać taką naprawdę dogodną okazję na pokonanie Mannone. Poza tym Czarne Koty też mają nowego managera. Nie kłócę się jednak. Napisałem, że jest czas na budowę i poprawę. Grunt, że trzy punkty.
Jego błędy nie wynikały raczej z taktyki. Pamiętasz jego fatalne podanie do przeciwnika w końcówce spotkania, gdy Manchester właściwie całą linią obrony był już w centrum boiska? Sunderland wyprowadził kontrę i wyszło, że to drużyna z dołu tabeli, ale lepszy zespół mógłby to zamienić na gola. Anglik zachował się nieodpowiedzialnie i właśnie w takich niuansach (w pierwszej połowie, zwłaszcza na początku, też miał kilka niepewnych ruchów) przypominał mi zawodnika z zeszłego sezonu. Oczywiście, że z czasem się może rozkręcić i nie neguję jego talentu, ale akurat wczoraj mi nie zaimponował.
Mam nadzieję, że Guardiola się ogarnie i zostawi Harta. Przecież to absolutny TOP bramkarzy w lidze, a zapewne Anglik ma w planach pozostanie na Etihad do końca kariery. Jak już chce ustawiać danych piłkarzy na nowych pozycjach, to niech to robi, ale nie wyrzuca z klubu graczy z niebieskimi sercami.