Filmy - Strona 240

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Jakie filmy polecacie :)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 14 sie 2016, 10:34

Kick-Ass. Jedyny film o superbohaterze jaki trawię (no może oprócz kilku Batmanów do tego).

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 14 sie 2016, 10:38

Morrow pisze: Koniec końców Ci źli są tak dobrzy i wrażliwi, że aż chce się rzygać. Dostajemy ckliwe historyjki o dobrych tatusiach i ukochanej Jokera, która marzy tylko o normalnym życiu. Superman i Batman mogliby przy nich wpaść w poważne kompleksy.
Dokładnie. I niech mi nikt nie powtarza - bo się zrobiła taka moda na kontrowanie tej najpopularniejszej wady filmu - że PG13 nie zaszkodziło. Już same miniony, które dla większości są Kitowcami z PR pokazują, że bano się zabijać ludzi i pokazać krew. W takim filmie. :roll:
THEMANIEK pisze: chyba z tym top 4 kazdy sie zgodzi.

Captain America Civil War
Captain America Winter Soldier
Guardians of the Galaxy
Avengers
Oj, nie każdy. Iron Man 3 ma fanatyczną grupę która ubóstwia akcję z Mandarinem. A ja mam uraz do GotG, więc ciężko mi się ich chwali :-P
I jak rozumiem piszesz o samym Marvelu, bo Joker z Dark Knight jednak rządzi :-P
Dr.Football1 pisze: Wszystkie trzy Iron Many sa bardzo dobre moim zdaniem.
Nawet 2ka? Tzn, 3 nie cierpię, ale jest "jakaś", a 2 to takie "meh". Niczego z tego filmu nie mogę skojarzyć poza bójką na torze formuły 1.

blackmore
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 163

Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 14 sie 2016, 13:05

czarny samael pisze: a 2 to takie "meh". Niczego z tego filmu nie mogę skojarzyć poza bójką na torze formuły 1.
Na pewno pamiętasz scenę w wąskim korytarzu, gdy Scarlett kładła wszystkich jak leci i jeszcze ten jej patetyczny marsz frontem do widza z muzyką w tle. ; )

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2234
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 14 sie 2016, 13:29

A "Krocząc wśród cieni" widzieliście? Bo zaplanowałam na wieczór i ciekawa jestem, co to będzie. Co prawda właśnie odkryłam, że jest też książka, co już mnie denerwuje, no, ale przeżyję. "Zaginioną dziewczynę" najpierw widziałam, potem czytałam i uważam, że to najlepsze rozwiązanie.

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1565
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 14 sie 2016, 13:36

"Batmany" od Nolana, "Deadpool" i długo, długo, długo nic.

blackmore
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 14 sie 2016, 13:54

futbolowa pisze: "Zaginioną dziewczynę" najpierw widziałam, potem czytałam i uważam, że to najlepsze rozwiązanie.
A nie odwrotnie? ; )

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2234
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 14 sie 2016, 14:03

blackmore pisze: A nie odwrotnie? ; )
Nie, właśnie w tym przypadku bardzo się cieszę, że najpierw obejrzałam film - myślę, że w odwrotnej kolejności książka i tak spodobałaby mi się tak, jak mi się podobała, za to film dużo mniej. A tak - obejrzałam rewelacyjny film i przeczytałam rewelacyjną książkę ;)

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 14 sie 2016, 14:28

futbolowa pisze: A "Krocząc wśród cieni" widzieliście? Bo zaplanowałam na wieczór i ciekawa jestem, co to będzie. Co prawda właśnie odkryłam, że jest też książka, co już mnie denerwuje, no, ale przeżyję. "Zaginioną dziewczynę" najpierw widziałam, potem czytałam i uważam, że to najlepsze rozwiązanie.
Jak dla mnie tylko niezły kryminał z kilkoma ciekawymi rozwiązaniami i niewykorzystanym potencjałem. Bardzo lubię Liama ale to nie jest rola, do której chętnie będzie wracał. Jest w tym filmie kilka ciekawych rozwiązań fabularnych ale i też kilka dość absurdalnych zbiegów okoliczności, do pewnego momentu zapowiada się nieźle potem jednak tempo siada. Ot, przyzwoity kryminał na wieczór, nie spodziewaj się fajerwerków.

Książki nie czytałem ale z tego co mówili ludzie, to film nie jest ścisłą adaptacją i jedynie zapożycza z pierwowzoru pomijając kilka istotnych kwestii to raz a dwa, że książka wsysa i zdecydowanie zjada film.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 14 sie 2016, 18:02

Obejrzałem dzisiaj nowego Bourne'a i moim zdaniem krytyka jest trochę krzywdząca. Ciężko było wystartować na nowo z tematem, ale generalnie trzyma poziom, tradycyjnie jest jeszcze więcej tego samego:

Jedyny mój zarzut jest taki, że wyglądało to już odrobinę mechanicznie. Brakowało mi serca w napierdalaniu. Ale jeśli zrobiono by z tego kolejną trylogię i to byłaby dopiero pierwsza odsłona, to jestem za. Podobnie oglądało mi się Tożsamość, a potem było już znacznie bardziej wciągnęło.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 14 sie 2016, 19:07

blackmore pisze: Na pewno pamiętasz scenę w wąskim korytarzu, gdy Scarlett kładła wszystkich jak leci i jeszcze ten jej patetyczny marsz frontem do widza z muzyką w tle. ; )
Jak przez mgłę, bo IM2 widziałem ze dwa razy i nawet nie kojarzyłem tego z tą częścią :-P

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 14 sie 2016, 19:07

Czy warto obejrzeć Lucy z Johansson?

blackmore
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 14 sie 2016, 19:14

Tomusmc pisze: Czy warto obejrzeć Lucy z Johansson?
Fabularnie trochę naiwne i nie brakuje absurdów, a czasami ich mnogość robi się irytująca, ale technicznie film jest dobrze zrealizowany + fajnie aktorsko. Myślę, że Johansson udało się uchwycić zachodzącą przemianę u bohaterki. Nie tylko pod względem fizycznym, ale również psychicznym. Im dalej w las, tym staje się coraz bardziej "inna", do tego liczą się detale. Zwłaszcza w oczach protagonistki widoczne jest rodzące się szaleństwo. Kamera dobrze to rejestruje poprzez liczne zbliżenia. Niemniej jednak, jak mówię, za obiecującym pomysłem nie nadgoniła logika i przestroga przed niedorzecznością. Staram się i tak doceniać w tym filmie to, co dobre, zatem dla mnie to taki średniaczek w tym gatunku.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 14 sie 2016, 19:16

Dziękuję :) właśnie obawiałem się, że mimo ciekawej obsady i świetnego reżysera, film mógł upaść w trakcie. Opis ciekawy, ale zdania bardzo podzielone

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 14 sie 2016, 19:55

czarny samael pisze:
Morrow pisze: Koniec końców Ci źli są tak dobrzy i wrażliwi, że aż chce się rzygać. Dostajemy ckliwe historyjki o dobrych tatusiach i ukochanej Jokera, która marzy tylko o normalnym życiu. Superman i Batman mogliby przy nich wpaść w poważne kompleksy.
Dokładnie. I niech mi nikt nie powtarza - bo się zrobiła taka moda na kontrowanie tej najpopularniejszej wady filmu - że PG13 nie zaszkodziło. Już same miniony, które dla większości są Kitowcami z PR pokazują, że bano się zabijać ludzi i pokazać krew. W takim filmie. :roll:
THEMANIEK pisze: chyba z tym top 4 kazdy sie zgodzi.

Captain America Civil War
Captain America Winter Soldier
Guardians of the Galaxy
Avengers
Oj, nie każdy. Iron Man 3 ma fanatyczną grupę która ubóstwia akcję z Mandarinem. A ja mam uraz do GotG, więc ciężko mi się ich chwali :-P
I jak rozumiem piszesz o samym Marvelu, bo Joker z Dark Knight jednak rządzi :-P
Dr.Football1 pisze: Wszystkie trzy Iron Many sa bardzo dobre moim zdaniem.
Nawet 2ka? Tzn, 3 nie cierpię, ale jest "jakaś", a 2 to takie "meh". Niczego z tego filmu nie mogę skojarzyć poza bójką na torze formuły 1.

Kolega wczesniej wymienil wszystkie 3 Batmany, a ze DC wydaje nic ciekawego wiec skoncentrowalem sie tylko na Marvelu :)

Wiem ze masz uraz do GotG, ale dla widza jak ja, ktory nie zna kompletnie tego komiksu poza nazwa, musze powiedziec ze film wyszedl swietny, pokresle jeszcze ze muzyka wymiata :peace:

Chyba jestem jedynym tutaj ktory naprawde uwaza Deadpoola za strasznie sredni film, moze to przez tego Reynoldsa? a moze po prostu pijany bylem. Musze obejzec jeszcze raz widze :)

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 15 sie 2016, 10:04

THEMANIEK pisze: moze to przez tego Reynoldsa?
Reynolds jest chyba właśnie idealnym do tej roli :-D

Nawet w Orgins dawał radę, dopóki nie zrobili z niego cyborga.
THEMANIEK pisze: pokresle jeszcze ze muzyka wymiata
Moja odpowiedź na to:

:wink:

Swoją drogą to ma też znaczenie dobór scen do muzyki (lub odwrotnie), bo byłem strasznie zawiedziony, że Bohemian Rhapsody poszło w epilogu, a nie podczas walk.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”