Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 14 sie 2016, 10:34
Diamen23

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 14 sie 2016, 10:38
Dokładnie. I niech mi nikt nie powtarza - bo się zrobiła taka moda na kontrowanie tej najpopularniejszej wady filmu - że PG13 nie zaszkodziło. Już same miniony, które dla większości są Kitowcami z PR pokazują, że bano się zabijać ludzi i pokazać krew. W takim filmie.
Oj, nie każdy. Iron Man 3 ma fanatyczną grupę która ubóstwia akcję z Mandarinem. A ja mam uraz do GotG, więc ciężko mi się ich chwali
Nawet 2ka? Tzn, 3 nie cierpię, ale jest "jakaś", a 2 to takie "meh". Niczego z tego filmu nie mogę skojarzyć poza bójką na torze formuły 1.
czarny samael
blackmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 14 sie 2016, 13:29
futbolowa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 14 sie 2016, 13:36
NoName1989
blackmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 14 sie 2016, 14:03
Nie, właśnie w tym przypadku bardzo się cieszę, że najpierw obejrzałam film - myślę, że w odwrotnej kolejności książka i tak spodobałaby mi się tak, jak mi się podobała, za to film dużo mniej. A tak - obejrzałam rewelacyjny film i przeczytałam rewelacyjną książkę
futbolowa
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 14 sie 2016, 14:28
Jak dla mnie tylko niezły kryminał z kilkoma ciekawymi rozwiązaniami i niewykorzystanym potencjałem. Bardzo lubię Liama ale to nie jest rola, do której chętnie będzie wracał. Jest w tym filmie kilka ciekawych rozwiązań fabularnych ale i też kilka dość absurdalnych zbiegów okoliczności, do pewnego momentu zapowiada się nieźle potem jednak tempo siada. Ot, przyzwoity kryminał na wieczór, nie spodziewaj się fajerwerków.futbolowa pisze: A "Krocząc wśród cieni" widzieliście? Bo zaplanowałam na wieczór i ciekawa jestem, co to będzie. Co prawda właśnie odkryłam, że jest też książka, co już mnie denerwuje, no, ale przeżyję. "Zaginioną dziewczynę" najpierw widziałam, potem czytałam i uważam, że to najlepsze rozwiązanie.
Morrow

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 14 sie 2016, 18:02
petru

czarny samael
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 14 sie 2016, 19:07
Tomusmc
Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 14 sie 2016, 19:14
Fabularnie trochę naiwne i nie brakuje absurdów, a czasami ich mnogość robi się irytująca, ale technicznie film jest dobrze zrealizowany + fajnie aktorsko. Myślę, że Johansson udało się uchwycić zachodzącą przemianę u bohaterki. Nie tylko pod względem fizycznym, ale również psychicznym. Im dalej w las, tym staje się coraz bardziej "inna", do tego liczą się detale. Zwłaszcza w oczach protagonistki widoczne jest rodzące się szaleństwo. Kamera dobrze to rejestruje poprzez liczne zbliżenia. Niemniej jednak, jak mówię, za obiecującym pomysłem nie nadgoniła logika i przestroga przed niedorzecznością. Staram się i tak doceniać w tym filmie to, co dobre, zatem dla mnie to taki średniaczek w tym gatunku.
blackmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 14 sie 2016, 19:16
Tomusmc

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 14 sie 2016, 19:55
czarny samael pisze:Dokładnie. I niech mi nikt nie powtarza - bo się zrobiła taka moda na kontrowanie tej najpopularniejszej wady filmu - że PG13 nie zaszkodziło. Już same miniony, które dla większości są Kitowcami z PR pokazują, że bano się zabijać ludzi i pokazać krew. W takim filmie.![]()
Oj, nie każdy. Iron Man 3 ma fanatyczną grupę która ubóstwia akcję z Mandarinem. A ja mam uraz do GotG, więc ciężko mi się ich chwali![]()
I jak rozumiem piszesz o samym Marvelu, bo Joker z Dark Knight jednak rządzi
Nawet 2ka? Tzn, 3 nie cierpię, ale jest "jakaś", a 2 to takie "meh". Niczego z tego filmu nie mogę skojarzyć poza bójką na torze formuły 1.
THEMANIEK

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 15 sie 2016, 10:04
Reynolds jest chyba właśnie idealnym do tej roli
Moja odpowiedź na to:
czarny samael
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio