Filmy - Strona 239

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2920

Jakie filmy polecacie :)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 10 sie 2016, 14:19

Sergek pisze:Obrazek2:

Ktoś z tutejszych jeszcze ogląda filmy/seriale z dubbingiem?
Chyba tylko ludzie ograniczeni.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 10 sie 2016, 14:23

dubbing w kreskówkach daje radę, poza tym do utylizacji, to chyba oczywiste?

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2234
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 10 sie 2016, 14:33

Sergek pisze: Ktoś z tutejszych jeszcze ogląda filmy/seriale z dubbingiem?
Animacje z dubbingiem są spoko. Lubię wyłączać lektora/dubbing w TV, ale np. 'Pingwiny z Madagaskaru' po angielsku wypadają słabo.

Na 'Tarzana' poszłam z dubbingiem, bo tylko ta wersja pasowała nam godzinowo i myślałam, że padnę z rozpaczy. Dubbingowali tam nawet jęki Skarsgarda, masakra. No i teraz ten nieszczęsny BvS. Naprawdę cierpiałam na samą myśl, że mam to oglądać, a tu jeszcze taką wersję chłop zdobył, ech.

EDIT/
janop pisze: Sorry, ale dubbing w serialu "Pingwiny z Madagaskaru" jest lepszy niż wersja oryginalna
O właśnie.

Napisałam to samo, bo nie widziałam odpowiedzi na ostatniej stronie :mrgreen:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8780
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 10 sie 2016, 15:35

Dubbing jest dla tych, co nie potrafia szybko czytac.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 10 sie 2016, 15:48

futbolowa pisze: Animacje z dubbingiem są spoko.
Są spoko dla konta Jarosława Boberka :P

A tak na poważnie, od lat nie oglądałem żadnego filmu z dubbingiem. Napisy, w najgorszym razie lektor, ale to i tak głównie wtedy, gdy zdarzy mi się coś obejrzeć w telewizji. Przy normalnym obrazie (nie mówimy tu animacjach) choćby aktor stawał na głowie, to nie da rady sprostać zadaniu.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 10 sie 2016, 16:00

Asteriks i Obeliks: Misja Kleopatra? Dubbing mistrzowski.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 10 sie 2016, 16:11

Mnie nie przekonał. Po prostu nie jestem fanem dubbingu i już. Niemniej, jak ktoś preferuje, to spoko. Nie uważam, że to format dla ludzi ograniczonych czy takich, którzy mają problem z szybkim czytaniem.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 10 sie 2016, 16:12

Duch pisze: Napisy, w najgorszym razie lektor, ale to i tak głównie wtedy, gdy zdarzy mi się coś obejrzeć w telewizji.
Lektor jest dobry, jak oglądasz jakiś serial jednym okiem, bo robisz coś w tym czasie i możesz sobie pozwolić na chwilowy brak pełnego skupienia.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2234
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 10 sie 2016, 16:28

czarny samael pisze:
Duch pisze: Napisy, w najgorszym razie lektor, ale to i tak głównie wtedy, gdy zdarzy mi się coś obejrzeć w telewizji.
Lektor jest dobry, jak oglądasz jakiś serial jednym okiem, bo robisz coś w tym czasie i możesz sobie pozwolić na chwilowy brak pełnego skupienia.
Zgadzam się. Czasem zdarza się, że młoda się bawi, a ja jednym okiem na nią zerkam i jednocześnie coś oglądam - wtedy zdecydowanie wolę lektora.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2333
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 11 sie 2016, 8:52

Asterixy wychodzą dużo lepiej w polskiej wersji niż w oryginale. Ale to w sumie prawie jak kreskówka :mrgreen:

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 11 sie 2016, 10:23

Suicide Squad (Legion Samobójców)

Obrazek

Niestety rozczarowanie. Odkąd było wiadomo, że film ma PG-13 nie mogło być inaczej. Ci którzy narzekali w BvS na brak humoru tu będą usatysfakcjonowani bo jest kilka lepszych i gorszych gagów więc można się od czasu do czasu uśmiechnąć. To jednak za mało. Nie wiem kto te filmy ogląda przed wypuszczeniem, kto sprawdza scenariusze ale podobnie jak w BvS, mimo bardzo dobrych fundamentów, mając do dyspozycji całkiem ciekawe postacie, zwroty scenariusza i jego oś są tak idiotyczne, że kładą film. Trochę to wygląda jakby ktoś siadł, wziął kilka niewykorzystanych charakterów, wrzucił to do worka i powiedział, że jakoś to będzie.

Trudno oceniać jak Leto sobie poradził w roli Jokera. Jest go po prostu za mało a jego postać jest zwyczajnie napisana źle. Leto dwoi się i troi żeby błyszczeć w każdej scenie, może i przy lepszym scenariuszu można by było go lepiej ocenić ale jego cała rola w filmie sprowadza się do kilku scen uganiania się i ciągłego wzdychania do Harley Quinn. Serio, nic więcej.

Zaczyna się jeszcze znośnie, potem niestety jest tylko gorzej. Cały Legion miał być historią o tych "złych", którzy mają iść na samobójczą misję bo to pretekst na zmniejszenie kary (albo ucieczkę). Koniec końców Ci źli są tak dobrzy i wrażliwi, że aż chce się rzygać. Dostajemy ckliwe historyjki o dobrych tatusiach i ukochanej Jokera, która marzy tylko o normalnym życiu. Superman i Batman mogliby przy nich wpaść w poważne kompleksy. Zamiast Legionu za to mamy Deadshota i przyjaciół gdzie tylko Margot Robbie dostała większą i bardziej charakterystyczną rolę - jest zresztą najlepsza z całego towarzystwa. Oboje się wyraźnie wybijają na tle reszty i ciągną ten film ale trudno się oprzeć wrażeniu, że twórcy robili tu podwaliny pod solowy film o Deadshocie. Czarny charakter bardzo słaby i to kolejny kamyczek do scenariusza. Sceny akcji niezłe i tylko niezłe, to wszystko przeplatane świetnymi kawałkami jak Bohemian Rhapsody i czasem jest wrażenie jakbyśmy oglądali teledysk MTV.

Miała być petarda i połączenie Strażników Galaktyki z Deadpoolem oraz elementami Parszywej Dwunastki wyszedł z tego tylko niezły film o Deadshocie i Harley Quinn, który można oglądać bez przewijania i ziewania ale trzeba jednak było spodziewać się czegoś zdecydowanie lepszego. Miało być ostro, niegrzecznie, śmiesznie i z przytupem a momentami jest tylko śmiesznie.

Zawsze wolałem uniwersum DC Comics od Marvela ale trzeba przyznać, że jeśli chodzi o ostatnie starcia tych światów w kinie to Marvel leje DC niemiłosiernie.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 13 sie 2016, 21:41

Do Suicide Squad fajna pioseneczke dobrali:

Co byscie wrzucili do top 10 filmow na bazie komiksow? Cos bym sobie obejrzal - wszystkie 3 Batmany to wiadomo, Avengers jedynka, ale co dalej?

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 13 sie 2016, 23:25

Byla wlasnie wojna o to :) poczytaj pare stron wczesniej!
Lepiej jakbys po kolei lecial z Marvelem, DC nie ma sensu i tak, ale Capitana Americe jedynke mozesz odpuscic :)

chyba z tym top 4 kazdy sie zgodzi.

Captain America Civil War
Captain America Winter Soldier
Guardians of the Galaxy
Avengers

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 14 sie 2016, 0:58

Wszystkie trzy Iron Many sa bardzo dobre moim zdaniem.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 14 sie 2016, 10:08

Zapominacie o "300" Panowie :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”