No dobra ale do czego w ogóle zmierza ta dyskusja? Że i na PC i na konsolach można grać z przyjemnością? Pewnie, że można, są argumenty za jednym i za drugim. Można podłączyć kompa pod telewizor, można grać na padach, można nawet emulować gry z konsol. Tylko, że wtedy praktycznie dostajemy konsolę. Tak samo można podłączyć do PS4 myszkę i klawiaturę. To nie sprawia, że granie na kompie jest gorsze, ma trochę inną specyfikę i urok. Dlatego tak jak napisałem są gatunki gier, które preferuję na kompie, są takie, które akceptuję tylko na konsolach. Latami grałem tylko na kompie, to czego zawsze zazdrościłem to exclusivy, których na kompie nie dane jest nam uświadczyć a chciałem ograć. God of War, Uncharted, Tekkeny, Gran Turismo czy Gearsy to przykłady gier najlepszych w swoich gatunkach, których na PC ograć się nie da.
Ty wolisz grać na PC, ja na konsoli, jeśli większą przyjemność daje Ci gra na kompie to Twoje prawo a ja nie zamierzam Cię przekonywać, że nie masz racji. To forma rozrywki, każdy preferuje taką jaka mu najbardziej odpowiada i to jest zupełnie naturalne.