Liga Mistrzów (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post autor: Bonso » 25 sie 2005, 17:52

Gr. A:
Bayern Monachium
Juventus Turyn
Clube Brugge
Rapid Wiedeń

Grupa z dwoma faworytami i nie wyobrażam sobie, żeby kto inny awansował. Mecze Juve-Bayern będą na pewno bardzo emocjonujące. Myślę, ze tą grupe wygra jednak Juventus, przed Bayernem a w Uefa zagra Rapid z Marcinem Adamskim w składzie ;)

Gr. B:
Arsenal Londyn
Ajax Amsterdam
Sparta Praga
FC Thun

Arsenal murowanym kandydatem, największym konkurentem będzie Ajax , ale niespodzianke moze zrobić Sparta. Jednak moj typ to Arsenal, Ajax, Sparta w PU, a FC Thun jeśli zdobędzie choć punkt to będzie dobrze ;)

Gr. C:
FC Barcelona
Panathinaikos Ateny
Werder Brema
Udinese Calcio

Bardzo mocna grupa. Nie chodzi tu o pierwsze miejsce które bez problemu zajmie Barca, ale walka o 2 będzie niesamowita. Jednak myślę, że obok Katalończyków awansuje Werder, a w Uefa zobaczymy Udinese. Jednak walka o 2 miejsce będzie niewiarygodnie interesująca

Gr. D:
Manchester United
Villareal
Lile
Benfica Lizbona

Grupa podobna do grupy C z tym, że tutaj o 2 miejsce będą walczyły tylko Villareal i Benfica, bo nie sądze, żeby Lile coś wskurało. ManU z zajęciem pierwszego miejcas nie powinno miec problemów. Myślę, że awansują Manchester i Benfica, a do PU Villareal ;)

Gr. E:
Milan
PSV
Schalke
Fenerbache

Ciekawa grupa. Faworytem jest Milan, ale PSV może znowu pokusić sie o niespodzianke. Ciekawa będzie postawa Schalke i nie można zapominać o Fenerbache, który w CL spisuje sie całkiem nieźle. Jednak Milan, przed PSV, a w Uefa Schalke ;)

Gr. F:
REAL MADRYT
Olimpique Lyon
Olimpiakos Pireus
Rosenborg Trondheim

Co tu sie rozpisywać. Real trafił świetnie, wygra grupe bez problemów :D. O drugie miejsce będzie zażarta walka, ale jednak Lyon powinien sobie poradzić. Wiec te dwie drużyny powinny awansować, a w Uefa zagra Olimpiakos ;)

Gr. G:
FC Liverpool
Chelsea Londyn
Anderlecht Bruksela
Betis Sevilla

Grupa śmierci. Dwie wielkie drużyny angielskie, nieźle sobie radzący Belgowie o nieobliczalni Hiszpanie, ze świetnym Joaquinem :P. Mecze Liverpool-Chelsa będą niesamowitymi spotkaniami. Obrońcy tytułu z mistrzami Anglii, którzy za wszelką cene będą chcieli wygrać Lige Mistrzów. Niesamowita grupa, niesamowite emocje. Gerrard, Lampard, Joaquin, Kompany. Wielkie gwiazdy gwarantują wielkie mecze. Grupe jednak wygra...Chelsea, przed Liverpoolem, który pełną klase pokaże w fazie pucharowej, w pucharze Uefa będzie grał Betis.

Gr. H:
Inter Mediolan
FC Porto
Glasgow Rangers
Artmedia Patrzalka

I znowu. Grupa z jednym faworytem i dwoma drużynami ubiegającymi się o drugie miejsce. Inter jest faworytm nie tylko do wygrania grupy, ale wedlug mnie jest jednym z faworytów do wygrania całe Champions League. Zwycięzca spred dwóch lat, będzie miał trudne zadanie, żeby awansować, bo Rangersi są w świetnej formie. O Patrzałce wogóle sie wole nie rozpisywać, bo jeśli taki klub gra w LM to ja dziękuje
:roll: . No więc Inter, przed Rangersami, a do PU Porto, wątpie żeby Artmedia zdobyła choć pkt.

No więc, dziekuje za uwage, jak widzicie, udało mi sie napisać troche wcześniej :P

Wróć do „Puchary Europejskie”