Temat medyczny

Awatar użytkownika
ycu
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 67

Temat medyczny

Post autor: ycu » 06 wrz 2016, 23:34

Keres pisze:
ycu pisze: Keres niedobory zelaza uzupelnia sie kwasem foliowym, ale czemu chcesz to robic?
Tak jak pisałem, doktorka zabroniła mi oddawać krew przez 3 miesiące, bo mam za niski poziom hemoglobiny. Kazała kupić w aptece jakieś żelazo, więc pytam Ciebie.
ycu pisze:Niski poziom tego pierwiastka oznacza albo ciaze, albo anemie. Nie ma co sie suplementowac, jesli nie masz stwierdzonej tej drugiej.
Coś mówiła o anemii, ale już nie pamiętam, co dokładnie. Ale nie mam jej na pewno. Może jakiś stan przedanemiczny[?] :warrior: No bo ciąża też chyba odpada, ale kto to wie w dzisiejszych czasach :badziewie:
I kogo teraz słuchać, doktorki, czy yca - forumowego kolegę i znawcę :think:
No jeśli lekarz tak mówi, to się słuchaj. Ja Twoich wyników krwi nie widziałem :). W takim razie wynalazłem Ci fajny preparat Ascofer, większość sensowniejszych jest na receptę. Na pół miesiąca kuracji kosztuje ~11 złotych. Ciężko określić, ile tego byś potrzebował, jeśli anemii nie masz, to miesiąc powinien wystarczyć IMO. Kup sobie do tego jakąkolwiek wit. C i przyjmuj jedno wraz z drugim. Niestety 3 tabletki dziennie w dawkach podzielonych, więc do każdego posiłku.

Wróć do „Hyde Park”