Liga Mistrzów (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Reputacja: 0
Kontakt:

Post autor: Corinthians » 25 sie 2005, 21:19

No to teraz i ja się wypowiem :D
Grupa A:
Bayern
Juventus
Club Bruges
Rapid

Dwóch faworytów. Nie ździwię, jak Brugge awansuje. Zespół nieprzewidywalny. Ostatnio w słabszej formie, ale w każdej chwili może ona przyjść. Częstwo się zdarzały przypadki, że faworyt odpadał w fazie grupowej. Rapid będzie walczył o miejsce w PUEFA. Faworytem dla mnie jest Bayern. Nie darzę Juventusu sympatią i nie chce, żeby awansowali, chociaż jest to mało prawdopodone, to prędzej im przyjdzie obniżka formy niż Bayernowi.

Arsenal
Ajax
Sparta
Thun

Głupia grupa. Dla mnie to tylko Arsenal jest zespołem, któremu należy się tutaj awans. 18 punktów zdobyte przez kanonierów nie powinno być dla nich problemem. Ajax jest ostatnio słaby. Nie szukuję się powtórka sukcesu sprzed 2 czy 3 lat. Wielki hit tej grupy Thun - Sparta. Echhhh. Pojedynek na poziomie pierwszej rundy PUEFA. Takie zespoły jak Thun tylko obniżają poziom LM. Życzyłem im grupy razem z Milanem i Chelsea. Niestety.

Barcelona
Panathinaikos
Werder
Udinese

Chciaż nie lubię Barcy, to z Panathinaikosem mogliby z 8-0 wygrać. Panathinaikos dołączam to grupy zespołów zbędnych w LM. Z jakiej paki on wzięli w 2 koszyku? Barca jest raczej pewniakiem tej grupy. O 2 miejsce rozegra się walka pomiędzy Werderem a Udinense.

Manchester
Villarreal
Lille
Benfica

Jeden faworyt, wiadomo kto. Jednek Villareal może namieszać, ale raczej będzie wlaczyć z Benfiką o awans. Lille nie jest bez szans. Wg mnie PUEFA jest w zasięgu ręki. Wszystkie mecze będą ciekawe. Może być kilka ciekawych wyników. Fajna grupa.

Milan
PSV
Schalke
Fenerbahce

Mam cichą nadzieję, że PSV zrewanżuje się Milanowi za zeszłoroczny półfinał. Jednek będzie bardzo trudno. Odeszli wartościowi piłkarze. Do tego PSV nie jest pewniakiem w tej grupie. Schalke ma bardzo mocny zespół, który może namieszać. Fenerbahce raczej będzie wlaczyć o PUEFA. Awanas jest niemożliwy.

Real
Lyon
Olympiakos
Rosenborg

Ciekawy mecz Realu z Lyonem będzie jedyną atrakcją tej grupy. Dwaj pewniacy powalczą o 1 miejsce. Ciekawa, ale na dużo niższym poziomie walka rozegra się pomiędzy Olimpiakosem a Rosenborgiem o PUEFA. Kluczowe dla tych dówch zespołów będą ich bezpośrednie mecze. Będą też liczyć na urwanie punktów faworytom.

Chelsea
Liverpool
Anderlecht
Betis

Ciekawa grupa. Oczywiście będą dwa wilkie hity tej edycji LM. Szkoda mi Betisu, bo mają małe szanse na awans, ale może w PUEFA im się powiedzie. Licze, że Liverpool wygra tą grupe. Anderlech jest stałym bywalcem LM i o wyjściu z grupy nie ma mowy. Nie wydaję mi się nawet by mogli zagrozić Betisowi.

Inter
Porto
Rangers
Petrzalka

Kolejna powtórka z zeszłego sezonu. Inter - Porto. Na rewanż się nie znaosi. Inter jest jednym z faworytów i zapenw znów skońcy się na 1/8, albo na ćwierćfianle ich przygoda z LM. Rangers będzie walczyć z Porto o awans. Jednek większe szanse daję szkotom, bo Porto jest dużo słabsze niż 2 lata temu. Słabnie z roku na rok. Rangers ma wilkie ambicje. Kupują znanych piłkarz za duże pieniądze i chcą osiągnąć z nimi sukces w Europie. Mistrzostwa Szkocji już ich nie kręcą. Petrzała jest całkowicie zbędą tutaj. Równie dobrze GKS Katowice mógłby zając ich miejsce.

Oto moja grupa zespołów zbędnych w tej edycji LM, którą nazwałem grupą śmierci:
- Panthianikos Ateny
- Thun
- Rapid
- Petrzałka
A oto ich równorzędni polscy zastepny:
- Wisła Kraków
- Korona Kielce
- Legia
- Finishparkiet Nowe Miasto Lubawskie, bądź wspomniany GKS.

Wróć do „Puchary Europejskie”