Photoshop - pytania

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post autor: RoRo » 25 sie 2005, 22:52

k@li pisze:
Bianconneri ( Ali ) pisze:Oto mój pierwsz sig :

http://img186.imageshack.us/my.php?imag ... eta4pp.jpg

Czekam na słowa krytyki

Ps:Jak zrobiś taki pasek do nazwiska ???
Jak na pierwszy raz ... to nawet, nawet... :wink: , troche zabardzo kancasty ten Zalayeta i tło też jakieś denne no ale cóż jak się poduczysz zniwelujesz te błędy :wink: !!!
Bianconneri ( Ali ) pisze:Ps:Jak zrobiś taki pasek do nazwiska ???
Ja to robie normalnie pędzlem: czyli zwiększam rozmiar pędzla ustawiam biały kolor potem opacity na 50% i rysuje pasek :wink: i ładnie wychodzi, lae profesjonaliści ( np: RoRo ) robią to w inny sposób, w jaki to nie wiem...
Bianconneri ( Ali ) pisze:Ps2: I jak zrobić taką obramówke białą na piłkarzu ?? taką zeby gumkowanie niedokładne ukryć ??
Outer Glow.
PzDR.
Heh, po pierwsze profesionalista nie jestem, a zwyklym amatorszczyna :wink: no ale pomoc zawsze moge. Najlepiej taki pasek do nazwiska zrobic zwyczjanym prostokotem. Dajemy na naowej warstwie prostokat o rozmiarach jakie nas satysfakcionuja, zmniejszamy opacity (wedle uznania), dodajemy jakis efekty (np OG albo Drop SHADOW :] ) i tyle :)

Jak chcemy ukryc neidoskonalosci po gumce to zaznaczasz warste na ktorej jest twoj [pilkarz. Klikasz na nia dwa razy, i w efektach zaznaczasz outer glow. Potem ten efekt pojawi sie na palacie warstw i klikasz nia niego dwukrotnie i mozesz zmieniac wlasciwosci ...

A co do tego siga to bardzo ładny tekst :] Jak nie masz pomyslu na tlo to nawet daj jakies stadionu Delle Alpi i to juz duzo lepiej bedzie wygladac.

POZDRO i mam nadzieje ze pomoglem

Wróć do „Hyde Park”