Legia Warszawa (L) (zbiorczy)

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2188
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Legia Warszawa (L) (zbiorczy)

Post autor: futbolowa » 23 wrz 2016, 20:10

Bardzo bym chciała, żeby dobrze mu poszło w Legii. To jego drugi dom, powinien tam otrzymać odpowiednie wsparcie z trybun, co akurat jest sprawą dosyć istotną. Myślę, że kibice Legii czują się trochę tak, jak ja bym się czuła, gdyby trenerem Manchesteru został Giggsy :) Jacek jest fantastyczny - ma głowę na karku, jest piekielnie inteligentny, wykształcony, życiowo ogarnięty, wie, czego oczekuje od siebie i od innych. Ma spore doświadczenie - zarówno boiskowe (chociaż spokojnie mógłby jeszcze trochę pograć) i pozaboiskowe. Zawsze miał dobry wpływ na młodzież, potrafił do chłopaków dotrzeć, więc myślę, że odpowiednio zadba o przygotowanie mentalne drużyny.

Nie wiem tylko, czy psychicznie da sobie radę z całym tym odpałem gwiazdorskim jaki od zawsze panuje w Legii. Pamiętam, że kiedy odchodził z Cracovii, wyglądał na pokonanego psychicznie. Atmosfera wokół niego była bardzo niefajna, przykro się na to wszystko patrzyło. Jest przecież bardzo spokojnym człowiekiem i choć nie wierzę, że dałby sobie wleźć na głowę, to jednak nie wiadomo, czy wypracuje sobie odpowiedni autorytet w szatni.

Trzymam kciuki, aby poskładał wreszcie tę drużynę do kupy i został trenerem na lata. Zasługuje na to :)

Wróć do „Polska”