Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

red85

Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: red85 » 24 wrz 2016, 15:50

:pijemy:

Roo w końcu na ławie. Pierwsza lekcja odrobiona. Wciąż wydaje mnie się jednak, że druga linia nie jest odpowiednio zbalansowana, ale dzisiaj nie ma się za bardzo o co czepiać. No może po raz kolejny o to, że potrzebujemy bramki, żeby w końcu się rozkręcić.

Wyszliśmy w końcu trochę wyżej, w końcu częściej staraliśmy się utrzymać przy piłce i stosować pressing. Na pewno w tym pomógł fakt, że mieliśmy na boisku Rasha i Lingarda (co cieszy szczególnie po koszmarnym występie z City i krytyce jaka go spotkała po tym występie), których wprawdzie przyćmił Mata, ale chłopaki sporo się nabiegali i zaliczyli odpowiednio gola i asystę. W ogóle podobała mnie się gra ofensywnej czwórki. Zlatan fajnie szukał gry, a z tyłu panowała częsta wymiana pozycji. Oby więcej tego.

Dobre zawody Andera i przede wszystkim Pogby, ale jak napisałem wcześniej - boję się, że lepszy rywal będzie potrafił wykorzystać błędy w ustawieniu tej dwójki. Idealnie byłoby grać w tym rejonie boiska trójką, ale myślę, że ta lekcję odrobimy w przyszłości :)

I na koniec - mówiłem, że Blind grać musi. Po prostu musi. Świetny grajek, który potrafi być pożyteczny na kilku pozycjach.

Wróć do „Anglia”