Nic takiego się nie stanie. Clinton nie jest idiotką, naprawdę.
Oglądałem tę debatę i nie mogłem oprzeć się wrażeniu, że wszystko to wina Clinton. Zupełnie jak na krajowym podwórku wina Tuska. Pewne schematy są powtarzalne widać.
Sytuacja w Europie została głównie sprowokowana przez Niemców. Zawieszenie Dublina i zaproszenie takiej masy imigrantów w takiej ilości było skrajnie nieodpowiedzialne. Piszesz, że iluśtamkrotnie Clinton zwiększy liczbę uchodźców. Tak. 65,000 uchodźców w ciągu roku - na kraj populacji 350 mln to jest nic.
Natomiast to:
jest manipulacją wywiadów tych pracowników FBI. W tym słynnym wywiadzie Comey powiedział, że nie ma systemu, który da 100% gwarancję, że żaden terrorysta się nie prześlizgnie. To jest przecież logiczne i oczywiste. Jednocześnie opowiadał o tym, że procedury są dobre i mocne, a zanim taki uchodźca przyjedzie do kraju, spędza 2-3 lata na tych procedurach. Dla mnie sprawiedliwe i w porządku.
Amerykanie i Rosjanie od dawna robili burdel w Azji. Wcześniej robili to Francuzi i Brytyjczycy. Nic nowego. Tak było, jest i będzie. Jak Trump to wszystko wycofa, kto inny będzie robił burdel gdzie indziej.
Natomiast ciekawi mnie, czemu tak bardzo denerwuje cię to porozumienie z Iranem. Możesz napisać o tym więcej?
Żyję w świecie, w którym na zachodzie się zarabia i są pieniądze, a wschód leży i kwiczy i próbuje masowo na ten zachód uciekać, podczas gdy oligarchia i elity się bogacą i rozwarstwienie społeczne rośnie. O gospodarkę mi chodzi. Nie chcę zamieniać się w Białoruś tylko po to, żeby Rosja nie wjechała.