Southampton FC [zbiorczy]

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Southampton FC [zbiorczy]

Post autor: Carbon » 23 paź 2016, 16:55

Southampton przede wszystkim mądrze gra z tyłu, broni się praktycznie całą drużyną, widać, że gracze się świetnie ze sobą rozumieją. Jeśli mam być szczery, to pod obecność Puela najbardziej stracił Tadic, który w sezon wszedł słabiutko. Miejsce stracił też Long, ale to już całkowicie z własnej winy, bo na początku był wystawiany jako wybór numer jeden, a Austin wykorzystał sytuacje, gdy wchodził z ławki i wbijał gole. Właśnie, co do Charliego, to jestem jego niewątpliwym fanem, jeszcze za czasów QPR mi się strasznie podobał, pasuje do tej ligi jak ulał jako "9". Jego jedyny problem jest taki, że gość jest trochę leniwy, niewiele biega, no i nie jest najszybszy. Ale za to nie trzeba mu zbyt wiele sytuacji(bo w sumie Southampton za dużo też ich nie kreuje mu), żeby zdobyć bramkę.
I trzeba też ich pochwalić za politykę transferową. Co roku trafiają z kimś w dziesiątkę, teraz jest to Redmond, który wyrósł na najważniejszą postać zespołu, bez niego nie byłoby takich wyników. Dziś kolejny gol, nieważne, że po błędzie Stonesa, bo taką sytuację też trzeba sobie potrafić znaleźć. Gość jest zdecydowanie najlepszy i "Święci" zarabiają sobie co roku na sprzedaży wydawałoby się kluczowych zawodników, bo potrafi idealnie zareagować i ich godnie zastąpić.

Wróć do „Anglia”