FMy

Awatar użytkownika
Melaviock797
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 99

FMy

Post autor: Melaviock797 » 09 lis 2016, 18:47

Osobiście zawiodłem się na ostatnich 2 odsłonach i kolejnej nie kupię. W 15 jeszcze jako tako dało się grać, choć wiem, że wiele osób narzekało na kontuzję, akurat ten element zaakceptowałem, bo jest w miarę realistyczny, choć wiadomo, że irytuje gdy nagle masz 3 kontuzje w meczu, a na dodatek przerwy reprezentacyjne dokładają ci kolejne 2. Faktem jest, że coś tam da się poprawić dzięki odpowiedniemu sztabowi medycznemu oraz odpowiedniej intensywności treningu. Kolejna rzecz transfery, to doprowadza mnie akurat do irytacji, kiedy ja nie mogę kupić młodego gówniarza przebijając jego wartość 4/5-krotnie, a rywal kupił go sobie za nie wiele więcej niż wartość wyjściowa. Kolejna i największa bolączka to silnik meczowy, to co nieraz piłkarze odwalają to się w pale nie mieści. Pudłują banalne setki, by po chwili rywal strzelał z super ostrego kąta, idiotycznie podają, obrońcy nie reagują właściwie na wybicie piłki przeciwnika, dużo by mówić. Mandzukic dla przykładu to strzela w 15 lepiej niż Suarez i Ibrahimovic, także śmiesznie. W 16 silnik meczowy jest jeszcze gorszy. Instrukcje taktyczne nieraz też jakoś dziwnie są zablokowane dla poszczególnych ról na boisku. W 15 grając Juve i Romą dało się jakoś ogarnąć temat, ale 16 to dramat. Tak wogóle dla mnie najlepszy to był FM 10, nieraz do niego wracam, bo zachwycał mnie chyba pod każdym względem i grając w niego cieszyłem się jak dziecko, bo wciągał jak bagno. Zresztą liczby na steamie nie kłamną, mam ponad 700 godzin rozegranych w tej odsłonie. Każdy mecz jest zupełnie inny, zawodnicy dobrze reagują na instrukcje taktyczne i nawet jak przegrywałem mecze, to widać było, że zawsze można było zrobić coś lepiej. Natomiast w 15 czy 16 to nieraz mnie tak szlag trafiał, że miał np. serie dobrych spotkań grając Romą oklep zbierał Atleti 4-1(Dom), Juve 2-1(Dom) i nagle seria 3 wtop z zespołami z dołu tabeli Torino 2-3(Wyjazd), Sampa 1-2(Wyjazd) czy Cagliari(wyniku nie pamiętam). I co najciekawsze człowiek miał zawsze wrażenie, że co by nie zrobił to kretyńskich zachowań obrońców się nie da oduczyć, a taki Etoo 33/34 letni bioracy na szybkość obrońców to była kwintesencja idiotyzmów FMa.

Wróć do „Hyde Park”