FMy

Awatar użytkownika
Curt
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 140

FMy

Post autor: Curt » 10 lis 2016, 12:26

Ja miałem sporą przerwę z FMami, głównie dlatego, że parę lat temu odkryłem, że system reputacji klubów i lig wyjątkowo kuleje w tej serii. Jestem fanem ligi Holenderskiej, komputer wówczas miałem niezbyt mocny, więc wybierałem zwykle tylko ligę Holenderską i Polską w całości lub na podglądzie. Po kilkunastu sezonach wygrywałem moim Ajaksem wszystko co się da (LM dwukrotnie z rzędu, raz porażka w finale, raz w półfinale), inne kluby Eredivisie też nieźle radziły sobie w Europie. Ciągle jednak praktycznie niemożliwe było ściągnięcie kogoś do klubu z mocnych klubów angielskich czy hiszpańskich. Zawodnicy ciągle twierdzili, że przejście do mojego klubu byłoby krokiem w tył w ich karierze mimo że Ajax był jednym z najlepszych klubów w Europie, a Eredivisie też znacznie podniosło swój poziom. Uważam to za największą wadę serii - mimo że silnik gry wyraźnie wzmacnia po jakimś czasie ligi w których toczy się pelna rozgrywka to reputacja klubów tej ligi jak i samych rozgrywek prawie nie ulega zmianie. Naprawili już to w nowych odsłonach?

Wróć do „Hyde Park”