Manchester United (zbiorczy)

Awatar użytkownika
MarcinGol
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post autor: MarcinGol » 27 sie 2005, 22:15

Obrońca Manchesteru United, Gabriel Heinze, jest zdeterminowany, aby wygrać z drużyną z Old Trafford jakieś trofea w tym sezonie.

Transfer Argentyńczyka okazał się strzałem w dziesiątkę. Gabriel szybko zaskarbił sobie zaufanie fanów, a to zaowocowało wybraniem go na Piłkarza Roku. Niestety reszta drużyny nie ma się zbytnio czym chwalić, bo United zakończyli rozgrywki aż 18 punktów za Chelsea.

To nie koniec zalet walecznego obrońcy. W środę niespodziewanie był najskuteczniejszym Diabłem, strzelając dwie bramki w wygranym spotkaniu z Debrecenem. Heinze wie, że wygrywanie trofeów jest jedynym sposobem na uciszenie krytyków, którzy twierdzą, iż drużyna Mourinho bezpowrotnie zagarnęła sobie miejsce na szczycie, które jeszcze niedawno należało do Manchesteru.

Wszystkie duże drużyny są sądzone wedle tego, jak radzą sobie w prestiżowych turniejach. United nie są od tego wyjątkiem. Wiemy, że nie daliśmy z siebie wszystkiego w zeszłym sezonie i musimy to nadrobić tym razem. W tym roku rozpoczęliśmy przygotowania dwa tygodnie wcześniej niż zwykle i wszyscy jesteśmy pozytywnie nastawieni.

W zeszłym sezonie byliśmy zbyt niekonsekwentni, ale tym razem mamy dobry start i powinniśmy to wykorzystać. Zeszły sezon był trudny dla piłkarzy i dla kibiców, bo chcieliśmy zostać mistrzami i czuliśmy, że powinniśmy nimi zostać.

Nie potrzebujemy więcej zachęty, żeby dodać do kolekcji Old Trafford kolejne trofea. Jestem na 100 % pewny, że możemy to zrobić. Gdybym nie był, przestałbym grać w piłkę i pojechałbym na wczasy
.
Tego uwielbiam... dobry, pewniak i nie chce duzo kasy... :P

Wróć do „Anglia”