Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: czarny samael » 27 lis 2016, 22:59

maxskr pisze: Tylko czy po 4 meczach możemy już stwierdzić, że możemy polegać na Jonesie, znając jego perypetie zdrowotne? Bardzo bym chciał taki duet jako podstawowy, ale póki co oni chyba nawet nie zagrali w takim zestawieniu jednej minuty.
Stąd IMO udowodnił, że jest opcją, ze jest sens trzymania go w zespole.
maxskr pisze: Osobiście najbardziej podobała mi się gra ze Swansea i to ustawienie z podziałem na jednego DM, 4 pomocników z dużą wymiennością pozycji i wysoko grającymi bocznymi obrońcami. Szczególnie Pogba dawał tam to co najlepsze. Mam nadzieję, że jeszcze tak zagramy.
Też jestem za daniem - szczególnie Pogbie - naszym pomocnikom większej swobody w oparciu o głównego DMa z tyłu. Zresztą pisałem o tym parę tygodni temu (to takie 4-1-4-1) :wink:
maxskr pisze: Co do DM - ciężko mi w tej chwili, przynajmniej z Anglii, podać takie nazwisko. Wydawało się, że takowego kupiliśmy z Southamptonu, ale z różnych względów nim nie gramy. Realistyczne patrząc, nie wierzę, że Mourinho wypróbuje tam np. TFM. Cały czas czekam na Blinda na tej pozycji.
Blind będzie ok jako opcja rezerwowa, ale nie wierzę że przy jego wzroście może być opcją na stałe. Raz się z Francuzem nie udało, ale to nie znaczy że trzeba dać sobie spokój. Sam oglądam teraz mało meczów innych drużyn, więc nawet nie będę próbował nikogo wskazać, ale wg mnie to jest teraz jasne na jaką pozycję powinniśmy patrzeć w kontekście stycznia.
maxskr pisze: Swoją drogą ostatnio mało się poświęca uwagi sytuacji Depaya. Chyba większość już się pogodziła z tym, że nowym CR on nie będzie. Co gorsza, nie zanosi się nawet na to, żeby rozpatrywać go jako element rotacji, czy jokera z ławki. Przykre.
+1

Wróć do „Anglia”