Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: czarny samael » 29 lis 2016, 10:47

red85 pisze: Lepszych wyników z pewnością nie ma,a to najbardziej obiektywny wyznacznik. A przecież każdy w grudniu mówił jak to zatrudniwszy byle kogo nagle zaczęlibyśmy punktować na miarę potencjału, a przypominam, że byliśmy wtedy bez Rashforda, Pogby, Zlatana, Baileya i Mikiego.
Na dobrą sprawę dalej jesteśmy bez Baily'ego, a w zeszłym sezonie takimi nazwiskami jak te powyższe byli Schneiderlin, Depay, Schweinsteiger i Darmian.

I lepsze wyniki są, bo awansujemy z grupy LE, zamiast odpadać z LM. Co ciekawe, te grupy są co najmniej porównywalne, bo Feyenoord 2016 > PSV 2015, podobnie obecne Fenerbache jest przynajmniej porównywalne do Wolfsburga. Tylko CSKA wygląda teoretycznie lepiej niż zeszłoroczny konkurent.
red85 pisze: Nagle Carras jest niemal niezbędnym elementem układanki, a jeszcze nie tak dawno chyba tylko ja mówiłem o potrzebie właśnie wystawiania tegoż grajka w podstawowej 11stce. Dostał szansę i ją wykorzystał. Być może podobnie byłoby ze Schweinim, kto wie?
Okazał się, bo Schneiderlin zawiódł, a Fellaini się nie nadaje do gry tutaj. Herrera wnosi do gry z przodu, ale nie czyści jak Anglik. To pokazuje, że nasza kadra ustępuje City, czy Chelsea.
red85 pisze: I powtórzę. Mało kto narzekał w maju na jakość kadry (no może prócz mnie), a tu nagle mowa o bałaganie? Bądźmy poważni.
Bo kadra jest dobra, ale tylko dobra. W ogóle nie bierzesz pod uwagę, że na początku sezonu liczyliśmy, że zawodnicy przed poprzednim sezonem się obudzą, a tak się nie stało. Nie można tego olewać.

Wróć do „Anglia”