Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

red85

Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: red85 » 30 lis 2016, 7:56

Morrow pisze: Wyniki są beznadziejne ale w ostatnich kilku spotkaniach MU jest najbardziej poukładane i najładniej grające od czasów odejścia Fergusona.
To jest dla mnie ciekawe, bo kolejny raz spotkam się z takim argumentem. Wydaje mnie się, że ostatni sezon sporo zamazał i teraz być może na siłę chcemy się pocieszać. Cofnijmy się jednak do przełomu marca i kwietnia 2015. Ogrywamy na luzie Spursów na OT, potem wygrywamy w dobrym stylu na Anfield, jeszcze w międzyczasie pokonujemy bodaj Villę, a następnie aplikujemy 4 bramki City na OT. Nie odważyłbym się powiedzieć, czy prezentowany wtedy futbol był lepszy, bo IMO porównać się tego raczej nie da, ale z pewnością nie odważyłbym się powiedzieć, że obecna nasza gra jest z pewnością lepsza niż wtedy.

Rozumiem w pełni, że wiele rzeczy wyglądało dobrze w naszych ostatnich występach, ale jak nawet pokazuje casus Lujego, wcale to nie oznacza, że będzie tylko lepiej. Dlatego ja osobiście, po ostatnich wielokrotnych rozczarowaniach, kiedy nie raz, nie dwa, wydawało się, że w końcu zmierzamy w dobrą stronę...wolę spokojnie czekać aż tam dotrzemy niż robić sobie nadzieję.

Wróć do „Anglia”