Serie A: Juventus - Roma

Awatar użytkownika
Melaviock797
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 99

Serie A: Juventus - Roma

Post autor: Melaviock797 » 18 gru 2016, 10:49

Akurat w tym sporze popieram zdanie league'a jako, że Sturaro według mnie cofnął się w rozwoju przez ostatnie 3 miesiące. Lemina ostatnio więcej nie gra niż gra, ale zapracował sobie na to czerwoną kartką z Lyonem. Technicznie napewno Lemina jest lepszy i wykazuje dużo większy potencjał na taką grę, cechu wolicjonalne są po stronie Sturaro, natomiast fizycznie obaj są dobrze przygotowani. Sturaro rzeczywiście lubi grać w meczach o dużą stawkę, ale Francuz ma więcej atutów i jest wszechstroniejszy. Faktem jest, że lepiej mieć Leminę, gdy się atakuje niż Sturaro. Natomiast gdy gramy zachowawczo, gdzie trzeba wypruć żyły, a mecz wymaga poświęcenia i walki wręcz w środku pola to Sturaro potrafi pokazać pazur. Choć ja jestem zdziwiony, bo pamiętam, że lepiej Stefano rokował w ofensywie , kiedy potrafił strzelić ładną bramkę Napoli. Prawdę powiedziawszy to i tak jest spór typu kijek czy siekierka. Przydałby się w miejsce obu taki Naingollan albo Kante. Bylibyśmy wtedy w stanie znacznie lepiej kontrolować grę i dominować rywali fizycznie w środku pola, a przy okazji mielibyśmy graczy, których piłka przy nodze nie parzy.

Wróć do „Włochy”