- Morrow: zdecydowanie bez żadnego zawahania. Użytkownik, który jest wszędzie, ale nigdzie nie spamuje. Zawsze ma coś mądrego do powiedzenia, bardzo często mimo iż nie zgadza się z osobą z którą rozmawia, umie (w porównaniu do większośc) dyskutować na wysokim poziomie.
- Ubek: za luz w wypowiedziach i dodawanie trochę polotu temu forum. Zawsze wie, gdzie wrzucić jakiś swój komentarz.
- futbolowa: bardzo fajnie można z nią podyskutować na wiele tematów. Zaczynając od piłki, poprzez pocztówki, sytuację rodzinną i jeszcze 100 innych rzeczy. No i głos za to, że trzyma się tutaj mimo męskiego grona
2. Debiut roku (Rookie Challenge ) - DelPiero zarejestrował się w 2015, więc nie mogę tutaj nikogo wymienić, bo nikt więcej mi w pamięc nie zapadł.
3. Najsłabsze ogniwo forum -
- League: bezapelacyjnie pierwsze miejsce. Połowa wrzucanych postów to zdjęcia/memy/obrazki. Druga połowa to prowokowanie innych użytkowników, słowne zaczepki. Do tego doczepianie się do "wszystkiego" co narodowe/kibicowskie. Niektóre wypowiedzi - owszem trafne, ale jakieś 90% to wrzucanie nieśmiesznych rzeczy na siłe. Oprócz tego brak jakiegokolwiek dystansu, brak umiejętności dyskusji (obrażanie, nie odnoszenie się do tematu, wmawianie innym nieswoich słów). Jak do tego dorzucimy nie spójne wypowiedzi z błędami to mamy cały obraz tego użytkownika.
- Kamil: mimo, iż 2-3 lata temu jego wypowiedzi polityczne były naprawdę na poziomie i potrafił dyskutować, tak potem zniżył się do takiego poziomu, że prędzej czy później musiał skończyć tak jak skończył. Trochę szkoda, ale myśle, że wyjdzie to nam na lepsze. Mam nadzieję, że za jakiś rok, dwa może wróci.
- na trzecim miejscu bym wymienił parę osób, głównie z politycznego, ale w tym roku nikt specjalnie mi nie zapadł w pamięć na tyle, żeby na niego oddać swój głos.
4. Największy piłkarski znawca - Morrow, Doktor i Cement. Morrow za ogólną wiedzę, Jacek za małolatów, Cement za dziwne ligi
5. Forumowicz, którego chciałbyś poznać - jak co roku, jest ich bardzo dużo. W tym roku nominuję:
cloner - wiadomo, mimo różnych barw i podobnego charakteru jakoś myśmy się dogadali.
doktor - niesamowicie barwna postać, pewnie historią swojego życia mógłby obdzielić pół forum
magnum - postać zagadka. Z jednej strony zwykły chłopak mieszkający w USA, z drugiej mający problem z odnalezieniem swojego "ja" w życiu.
+ franz - wiedziałem, że o kimś zapomniałem, myślę że mielibyśmy wiele wspólnych tematów!
6. Największy dowcipniś - ubek, delpiero i... Piotrek!
7. Kogo najbardziej Ci brakuje na forum?- emdżeja, metola, jak przypomne sobie to dopisze reszte.
8. Największy dziwak -
rekon - bardzo dużo prowokacyjnych wypowiedzi. W ogóle cały styl wypowiedzi taki "dziwny", nie pasujący zupełnie do niczego.
League - wyżej napisałem już wszystko
Carbon - spokojny chłopak ze świętokrzyskiego, który nie możę zrozumieć na czym polega życie. Z jednej strony podobają mu się jakieś kobiece wynalazki, z drugiej mówi że dupeczka nie jest potrzebna, nie mógł się doczekać studiów, a po 3 miesiącach ma ich dosyć. Całe forum praktycznie przewiduje jego przyszłość, on się kłóci że nie mamy racji, a po jakimś czasie okazuje się, że wszystkie idealnie przewidzieliśmy.
9. Najlepszy mod - przyznam, że nie zwracam na to uwagi.
10. Najlepszy typer - jw.
11. Najlepszy avatar - Doktor, Diamen i Kluchman
12. Wydarzenie roku na forum -
odejście Kamila
pasemka ddemona
13. Kto poczynił największy postęp:
Doktor - za zmiane trybu życia
Carbon - mimo wszystko za to, że widzi że to co zakładał (np. studia) to nie do końca idzie tak, jak sobie przewidział.
Magnum - za lekką zmianę podejścia do życia i wkraczanie w dorosłość.
14. Najbardziej pomocny użytkownik - Doktor, futbolowa i cloner - nie przeglądam wszystkich tematów na tyle dokłądnie, żeby móc się wypowiedzieć na 100% ale były to 3 pierwsze osoby, które wpadły mi do głowy.
15. Najfajniejszy uzytkownik - tutaj chce docenić innych niż dałem w punkcie i piątym, więc tak:
kaczy - tutaj nie trzeba nic argumentować, gość, który potrafi nie pisać nic pół roku a potem jak opiszę jakąś swoją przygodę to można zwariować.
Piwus - mimo, że się nie wypowiada, to za to że... ściągnął mnie na to forum.
fieldy - pamiętamy najstarszego użytkownika forum. Mamy nadzieję, że na emeryturze nawet nas nie opuścisz (albo przynajmniej, że i tak wrócisz)!
z mojej strony tyle, dziękuję za kolejny rok, za 2 tygodnie mija mi 5 lat!
e: wklejam jeszcze raz, bo dopisałem reszte, więc możęcie sobie przeczytać, a przy okazji chcę podbić temat!