Konto bankowe - Strona 21

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Konto bankowe

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 18 sty 2017, 0:01

wloski pisze: Po jakiego wuja dajecie hajs na lokaty. Macie jakiś poważny hajs kupujcie działki, mieszkania, z tego jest hajs, a nie z odkładania pieniędzy. Pieniądz zależany na koncie tylko się marnuje.
Jeżeli dosłownie z dnia na dzień potrzeba Ci kilkudziesięciu, luk kilkuset tysięcy to co sprzedaż mieszkanie/działkę jak browara w sklepie? Jeżeli ktoś nie ma pomysłu na inwestycje, a ma załóżmy 500 tysięcy i przez najbliższe kilka lat miałoby to leżeć w banku to inaczej. Dlatego lokata jest dobrą opcją.
DDK pisze: a bez sensu trzymać kase w domu.
To zależy. :P Dobrze jest mieć w domu sejf.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5055
Kibicuję: Tylko WISŁA

Konto bankowe

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 18 sty 2017, 0:04

bardziej chodziło mi o to, że mimo wszystko bardziej opłaca się wtedy wrzucić na lokatę, nawet te 2% nie zarobi gotówka, leżąca pod poduszką :)

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Konto bankowe

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 18 sty 2017, 0:08

Tylko wiesz, w tym kraju czasem lepiej jest nie pokazywać swoich wszystkich pieniędzy. :wink:

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1396
Kibicuję: FC Barcelona

Konto bankowe

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 18 sty 2017, 0:09

futbolowa pisze:Nie wiem co zrobić po tej dennej fuzji Aliora i BPH. Przeniosłabym wszystko do Nesta, bo najtańsze, ale cały czas ten bank wydaje mi się mocno dziwny.

No i dobija mnie to, ile teraz będzie kombinowania ze zmianą numeru konta. Nienawidzę całej tej papierologii :nein:
A co Ci przeszkadza w fuzji? Jakieś nowe opłaty? Sam mam, więc tym bardziej mnie ciekawi.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5055
Kibicuję: Tylko WISŁA

Konto bankowe

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 18 sty 2017, 0:44

guru pisze: Tylko wiesz, w tym kraju czasem lepiej jest nie pokazywać swoich wszystkich pieniędzy.
wszystko zależy od sytuacji życiowej :)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Konto bankowe

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 sty 2017, 3:03

Keres pisze: A co Ci przeszkadza w fuzji? Jakieś nowe opłaty? Sam mam, więc tym bardziej mnie ciekawi.
http://samcik.blox.pl/2017/01/Najbardzi ... stuje.html

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2025
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Konto bankowe

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 18 sty 2017, 8:46

Keres pisze:
futbolowa pisze:Nie wiem co zrobić po tej dennej fuzji Aliora i BPH. Przeniosłabym wszystko do Nesta, bo najtańsze, ale cały czas ten bank wydaje mi się mocno dziwny.

No i dobija mnie to, ile teraz będzie kombinowania ze zmianą numeru konta. Nienawidzę całej tej papierologii :nein:
A co Ci przeszkadza w fuzji? Jakieś nowe opłaty? Sam mam, więc tym bardziej mnie ciekawi.
Zmiana numeru konta, opłaty za bankomaty i karty. Porażka.

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1396
Kibicuję: FC Barcelona

Konto bankowe

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 18 sty 2017, 9:13

Całe szczęście, że zrezygnowałem z karty (bo na co mi będąc za granicą, a i tak mam BLIK z mBanku).
Nie rozumiem zmiany nr rachunków, dobrze, że nie mam nigdzie powiązanego, wszędzie podane mBank podany. Czekam, aż za prowadzenie konta zaczną brać, wtedy się wkurzę.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Konto bankowe

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 18 sty 2017, 10:33

Keres pisze:Całe szczęście, że zrezygnowałem z karty (bo na co mi będąc za granicą, a i tak mam BLIK z mBanku).
Nie rozumiem zmiany nr rachunków, dobrze, że nie mam nigdzie powiązanego, wszędzie podane mBank podany. Czekam, aż za prowadzenie konta zaczną brać, wtedy się wkurzę. Obrazek
Będą brać, ale póki co nie przy wszystkich kontach. Moje akurat przekształca się w to darmowe internetowe.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 475

Konto bankowe

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 18 sty 2017, 12:14

Który bank polecacie do trzymania pieniędzy w Polsce :?: Zastanawiałem się nad ING. Dobry wybor :?: Interesuje mnie jak najpewniejszy. Opłaty czy ewentualne oprocentowanie schodzi na drugi plan. Byle nie trafić do jakiegoś Amber Gold.

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Konto bankowe

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 18 sty 2017, 12:31

Slim91 pisze: Który bank polecacie do trzymania pieniędzy w Polsce :?: Zastanawiałem się nad ING. Dobry wybor :?: Interesuje mnie jak najpewniejszy. Opłaty czy ewentualne oprocentowanie schodzi na drugi plan. Byle nie trafić do jakiegoś Amber Gold.
Co ma Amber Gold wspolnego z Bankiem typu ING, Mbank, BZWBK, Pekao itp. itd ? ... :roll:

Jesli oprocentowanie i opłaty są nieważne, to wypisz 6 bankow i rzuć kostką ....

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Konto bankowe

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 18 sty 2017, 18:14

Slim91 pisze: Który bank polecacie do trzymania pieniędzy w Polsce Zastanawiałem się nad ING. Dobry wybor Interesuje mnie jak najpewniejszy. Opłaty czy ewentualne oprocentowanie schodzi na drugi plan. Byle nie trafić do jakiegoś Amber Gold.
Podbijam pytanie Sawyera :D Jest coś takiego jak Bankowy Fundusz Gwarancyjny - są tam banki i SKOK-i, to nie ma żadnego związku z jakimiś Amber Goldami i gwarantuje Ci ochronę kasy ;)

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Konto bankowe

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 18 sty 2017, 19:53

Dodatkowo całkiem niedawno (chyba 2 lata temu) podbili BFG do 100 tys. euro.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 722

Konto bankowe

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 19 sty 2017, 5:22

Ludziska jestem w potrzebie wzięcia kredytu w wysokości około 27 tyś. Orientujecie sie może który bank byłby najtańszy? Na necie znalazłem że BGŻ i jak wstępnie obliczyłem ich ratę to by mi pasowała, ale może macie z tym tematem styczność i da się jeszcze taniej gdzieś wychaczyć?

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Konto bankowe

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 19 sty 2017, 7:02

Z BGŻ będzie ciężko bo już nie istnieje ;)

Wysłane z mojego Lenovo K910 przy użyciu Tapatalka

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”