Wygląd zewnętrzny

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Wygląd zewnętrzny

Post autor: Carbon » 19 sty 2017, 20:33

Często dostaję takie pytania na PW:
Cześć Carbon, jak zdrówko? Mam pytanie, co jest teraz trendy?
Albo:
Carbon, polecisz coś do układania modnych fryzurek????
Ten jednak mnie najbardziej rozśmieszył. :):):)))
Carbon, słuchaj, jak zrobić sobie z włosów coś tak fajnego, by dziewczyny na mnie leciały? ;ppp

No więc odpowiadam. Nie tylko włosy grają dużą rolę przy ewentualnym zainteresowaniu kobiet. Musisz też nie mieć brzydkiego ryja i ładnie pachnieć.

Ja jednak tu w nieco innej sprawie. Dziś przedstawię Wam kilka prostych tricków, dzięki którym każda kobieta na ulicy będzie się za Wami oglądała, a chłopcy będą zazdrośni o ich narzeczone, które będą się do Was przypadkowo uśmiechały na ulicy. Gotowi? No to jedziem.

A nie, czekaj, daj najpierw lajka.

Tak, tak, teraz.

Nie, nie potem, bo potem zapomnisz, daj teraz!

Uff, serio musiałem aż krzyczeć, żebyś to zrobił? Dobra, masz, czytaj dalej...

Celujemy w messy quiffa. Jeśli nic Ci to nie mówi to możesz albo wygooglować ten termin, albo wyobrazić sobie mniej więcej, jak ja to opisuję. Jest to fryzura mająca dużą objętość, postawiona na dość dużą wysokoć, mam tu na myśli przede wszystkim grzywkę. Taka fryzura jest o tyle super, że do jej zrobienia nie trzeba grzebienia! A wszystko możesz sobie wręcz przeczesać ręką w ciągu dnia i każda panna dalej będzie się za Tobą uganiała, bo włosy będą wyglądać super. Tak zwany "kontrolowany burdel".

Co więc Ci będzie potrzebne? No przede wszystkim oczywiście dostęp do wody i prądu, bo bez tego ani rusz. Fajnie by było, jakbyś ogarnął lustro.
Hehe, Carbon, ale Ty śmieszny!!!!! ;ppp
Dzięki.
A tak bardziej serio to:
1) Quiff Roller. Bez tego ani rusz. Nie kupuj właśnie od tej firmy z tego linka, bo to po prostu pokazane jest, jak takie coś wygląda. A UD życzy sobie kosmiczne ceny za tego typu produkty. Leć do Hebe albo innego Rossmanna i ogarniesz takie coś za dyszkę. Bądź jak ja. Bądź zwycięzcą.
2) Spray z soli morskiej. Czemu radzę robić samemu? Bo te ze sklepów są niewiele warte, testowane na sobie. Kupujesz sobie sól morską(albo idziesz do kobiety Twojego życia i zadajesz pytanie, czy czasem nie ma soli morskiej w kuchni, bo chcesz sobie na pomidora nałożyć. A tak naprawdę chcesz na włosy, ale nie przyznawaj się może jakoś bardzo, bo takie sentencje kończą związki ;/ ), do tego jakiś olejek odżywczy(w tej kwestii też możesz zapytać się żony). Ja na przykład taki olej znalazłem w lodówce, naturalny olejek z czarnuszki, wygooglowałem i okazało się, że świetnie wpływa na włosy. Oczywiście taki spray wlewajcie do atomizera.
3) Revlon Creator Matt Clay. Czyli ostatni składnik, który nałożymy na nasze główeczki, nad więcej holdu, może trochę sklei wręcz włoski. Jak na clay nie jest wcale drogi, a to czołówka na naszym rynku i nie tylko.

No dobrze Carbon, mam to, co teraz, mam to zjeść?

Hehe, Carbon, Ty to śmieszny jednak. ;ppp

Więc teraz przeczytaj to uważnie, bo nie będę się powtarzał. Bez punktów napiszę co i jak.

Moczysz włosy pod wodą, wycierasz je lekko ręcznikiem. Bierzesz szczotkę(tak, nie wspomniałem o niej wyżej, bo zakładam, że to jednak każdy posiada), suszarkę z zimnym/letnim powietrzem i zaczynasz suszyć włoski. Jak? Zobacz, na którą stronę Ci się układają. Jeśli naturalnie włosy lecą Ci na lewo, to susz je na prawo. Chodzi o to, żeby nabrały objętości. Wspomagaj się przy tym szczotką właśnie, odgarniając ładnie włoski. Kiedy poczujesz, że włosy są już niemal wysuszone, powtarzam, niemal, to psiknij sobie dwa razy szprejem z soli morskiej na rękę i rozetrzyj sobie po włosach na szybko. Albo psiknij ze dwa razy atomizerem, tylko nie w jedno miejsce! OK, krok następny. Bierz quiff rollera i... zawijaj. Jak? Zawijaj je od przodu, ale do tyłu. Jak zawiniesz, to przykładasz suszarkę do tego z zimnym powietrzem i wyciągasz włosy w górę. Nie brzmi to najpewniej tak, że każdy rozumie bez problemu, więc mniej więcej tak. Tylko podnoś to bardziej w górę i rób to powoli. Rób tak po całej główce, jak poczujesz, że wyciągnąłeś z włosów tyle objętości, ile się dało. Aktualnie na główce powinieneś mieć super włoski, a sea salt spray zapewnił im niewielką sztywność. Skoro masz już suche i leciutko usztywnione włosy, to można skorzystać z Revlona. Na opuszek palca nałóż naprawdę niewielką ilość. Jak założysz za dużo, to możesz obciążyć niepotrzebnie włosy. Rozmasuj to sobie w rączkach i nałóż po całej główce. Zrobiłeś to! Ekstra. To teraz popracuj rękami/szczotką, by osiągnąć mniej więcej taki efekt. Tak, tu miało być moje zdjęcie z dzisiaj, ale stwierdziłem, że mam brzydki ryj i nie warto się nim chwalić. Ale mniej więcej kumasz, jak to powinno wyglądać, cnie? To super.

Carbonik, super poradnik, polecę rodzince.

Spoko, pozdrów mamę.

----------------------------------------
Ah, druga część. Pamiętaj, że fryzura to nie wszystko. Warto zaopatrzyć się w dobry antyperspirany, jeśli masz problemy z poceniem się. Ale przede wszystkim chcemy też ładnie pachnąć, prawda? Pamiętaj, żeby używać perfum, to naprawdę nie tylko poprawia nam humor, ale też lepiej wtedy na nas patrzą, serio. 8) Jeśli nie wiecie co kupić, to możecie podać cenę i spróbuję z doświadczenia napisać co. Nie jestem może takim ekspertem w tej sprawie, jak w sprawie włosków, bo często uważam, że coś spoko pachnie, a potem mi wyjeżdża jakiś "ekspert", że co to za gówno jest. ;___; Obecnie u mnie na stanie jest Hermes(w sumie to nie u mnie, ale tata ani razu nie zwrócił mi negatywnej uwagi na temat użytkowania tego przeze mnie, eheh), Iceberg Twice(jest go dużo, nie jest aż tak mocny dla nosa jak Hermes, raczej spokojnieszy w odbiorze) i Carbon, którego kupiłem sobie dla śmiechu, a okazało się, że przekozacko daje fiołkami i utrzymuje się przez kilka godzin. W ogóle jeśli ktoś nie ma specjalnie dużo kasy, to polecam na fragrantice szukać jakichś arabskich firm, bo te najczęściej są niesprawiedliwie omijane przy wyborze.
Ostatnio zmieniony 19 sty 2017, 20:39 przez Carbon, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Hyde Park”