Młodzieżowa Liga Mistrzów

Awatar użytkownika
chuck29
Skład B
Skład B
Reputacja: 41
Kontakt:

Młodzieżowa Liga Mistrzów

Post autor: chuck29 » 12 lut 2017, 12:14

Rossi pisze: Dokładnie tak, RB Salzburg to naprawdę mocna ekipa, świetnie się ich ogląda, zresztą rok temu gdy odpadali z Romą też byli ekipą zdecydowanie lepszą. Tam się dzieją wielkie rzeczy dotyczące młodzieży, dobry skauting, świetna baza, trenerzy, wszystko jest doinwestowane , plus austriacka solidność. Model gry jaki został przyjęty też cieszy oko kibica. Mam nadzieje, że w kwietniu uda mi się ich zobaczyć na turnieju Wielkanocnym w Dusseldorfie. Rok temu widziałem dwa czy trzy mecze na żywo. W tym kapitalną bramkę Berishy z wolnego w samo okienko.
Marco Rose i Rene Maric - te dwa nazwiska w kontekście Salzburga warto zapamiętać. I nie są to piłkarze, a szkoleniowcy. Obaj odpowiadali za ekipę U17 na Al Kass, która grała w bardzo podobny sposób do tej U19, którą też prowadzą. Widać, że odciskają swoje piętno na zespole i... no po prostu fajnie się to ogląda. Z City tacy gracze jak Wolf, Haidara czy Mensah zrobili na mnie bardzo duże wrażenie. Szkoda, że trafili na PSG, któremu w tej edycji także kibicuję.
Rossi pisze: Monaco i Bongiovanni, widział ktoś? Crack, będzie crack! Kolejny szkolony w Standardzie Liege.
Oglądałem ten mecz z Romą tak piąte przez dziesiąte, ale to wystarczyło, by zapamiętać kilka jego akcji. Teraz będzie miał obok w drugiej linii kolegę z kadry U17 Belgii sprzed roku (Antonucci) i to może być bomba :) A sam mecz mam nagrany, na pewno go jeszcze odtworzę.

Wróć do „Puchary Europejskie”